Sport

Formula 1 revine weekendul acesta! Ferrari și Red Bull promit o cursa spectaculoasă pe circuitul din Suzuka

Formula 1 revine weekendul acesta cu Marele Premiu de la Suzuka. Ferrari și Red Bull promit o cursă spectaculoasă în Japonia.
05.04.2024 | 17:26
Formula 1 revine weekendul acesta Ferrari si Red Bull promit o cursa spectaculoasa pe circuitul din Suzuka
Formula 1 revine weekendul acesta! Ferrari și Red Bull promit o cursa spectaculoasă pe circuitul din Suzuka. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Formula 1 revine cu Marele Premiu de la Suzuka. Max Verstappen pornește favorit în cursa din Japonia, dar Ferrari și Mercedes promit să dea o replică pe măsură.

Max Verstappen vrea revanșa în cursa din Japonia

Liderul clasamentului la piloți si campionul mondial în exercițiu, Max Verstappen, vrea să își ia revanșa pentru week-endul dezastruos pe care l-a avut în Australia.

ADVERTISEMENT

Olandezul a fost nevoit să abandoneze în cursa din Melbourne, din cauza unei probleme la discurile de frână, abandon care a pus capăt unei serii de 2 ani și 44 de curse consecutive terminate în top 10.

În cele 44 de curse, Max Verstappen a reușit să-și adjudece 38 din acestea, doborând record după record într-o perioadă de 2 ani de zile. În Japonia, olandezul caută să câștige a treia cursă din acest an, iar cu o victorie pilotul celor de la Red Bull și-ar mări avansul în clasamentul mondial față de urmăritori.

ADVERTISEMENT

Ferrari vrea să repete parcursul bun din Australia

O altă echipă care țintește victoria în Japonia este nimeni alta decât Ferrari. Echipa condusă în acest moment de Frederic Vasseur, speră la o nouă victorie după cea din Australia, acolo unde echipa din Italia reușit prima dublă după o pauză de mai bine de doi ani.

Carlos Sainz, pilotul celor de la Ferrari, a reușit a treia victorie în week-endul din Melbourne. O victorie muncită având în vedere situația grea prin care ibericul a trecut înaintea cursei, acesta fiind nevoit să se opereze de apendicită. Carlos Sainz Jr speră să continue momentul bun și în Suzuka, acolo unde va încerca tot posibilul să repete performanța din Australia.

ADVERTISEMENT

Colegul de echipă, Charles Leclerc, a intrat într-o criză de victorii, ultima cursa pe care acesta a câștigat fiind în 2022. De atunci, monegascul, nu a mai reușit să-și treacă în cont nicio cursă câștigată, fiind în mai multe rânduri eclipsat de Carlos Sainz.

Dacă zvonurile cum că Ferrari ar aduce upgrade-uri în cursa din Japonia sunt adevărate, atunci „tifosii” au șanse mari la victorie.

ADVERTISEMENT

Mercedes speră să spele rușinea de la Melbourne-Park

O altă echipă care speră să facă uitat week-endul din Australia este Mercedes-Benz AMG. Echipa condusă de Toto Wolff a avut parte de o cursă de coșmar pe circuitul de la Melbourne-Park.

E pentru prima dată, de la Grand-Prix-ul din Austria din 2018, când ambii piloți Mercedes nu au reușit să termine cursa. Lewis Hamilton a fost nevoit să abandoneze în turul 17 din cauza unei probleme la motor.

În schimb, colegul său de echipă, George Russell, a lovit parapetul chiar în ultimul tur, când acesta se lupta cu Fernando Alonso pentru poziția a 6-a, luptă care i-a adus pilotului din Spania 20 de secunde penalizare la finalul cursei.

Totodată, cursa din Australia a fost și prima cursă din ultimii 3 ani în care Mercedes nu a punctat deloc în clasamentul constructorilor. Acest lucru nu s-a mai întâmplat din cursa de la Baku, din anul 2021.

Deși șansele la victorie sunt mici, Mercedes speră că upgrade-urile aduse în Japonia să le îmbunătățească mașina în vederea unui rezultat mult mai bun față de cel din Australia.

ADVERTISEMENT
Tags: