Sport

Fernando Alonso, făcut praf după accidentul provocat în Australia: ”E un imbecil”

Fernando Alonso a fost găsit vinovat pentru accidentul petrecut la Marele Premiu al Australiei, iar un fost pilot de Formula 1 l-a făcut praf pe spaniol.
28.03.2024 | 13:22
Fernando Alonso facut praf dupa accidentul provocat in Australia E un imbecil
Fernando Alonso a fost găsit vinovat pentru accidentul petrecut la Marele Premiu al Australiei, iar un fost pilot de Formula 1 l-a făcut praf pe spaniol. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În ultimul tur al cursei de la Melbourne, Alonso a încetinit intenționat înaintea unui viraj pentru a-l bloca pe George Russell care încerca să-l depășească. Britanicul de la Mercedes a ieșit în decor și a lovit violent parapetul de protecție.

Reacție virulentă după accidentul produs de Fernando Alonso în Australia

După incidentul teribil provocat de Fernando Alonso în Marele Premiu al Australiei, fostul pilot de Formula 1 Giedo van der Garde l-a criticat vehement pe spaniolul de la Aston Martin și a spus că trucul folosit a fost unul ”murdar”.

ADVERTISEMENT

”Înțeleg sancțiunea. Alonso chiar a mers prea departe. A fost un truc murdar din partea lui. Se vede cât de lent mergea față de virajul precedent. Manevra pe care a făcut-o este interzisă. Am foarte mult respect pentru Alonso, dar chiar a fost un imbecil. Și Russell a fost, dar mai puțin”, a declarat olandezul, conform Marca.

În urma acestui accident, Fernando Alonso și George Russell au fost chemați la audieri de comisarii FIA. După ce au analizat în amănunt tot ce s-a întâmplat, aceștia au decis să-i de-a o penalizare de 20 de secunde ibericului.

ADVERTISEMENT

În urma acestei decizii, Alonso, care terminase cursa pe locul 6, a retrogradat până pe poziția a 8-a. De această declasare au profitat Lance Stroll, care a urcat pe locul 6 și Yuki Tsunoda, care a ajuns pe 7.

Alonso și Russell ar putea deveni colegi la Mercedes

La finalul Marelui Premiu al Australiei, câștigat de spaniolul Carlos Sainz de la Ferrari, britanicul George Russell l-a acuzat pe Fernando Alonso că nu a făcut o manevră extrem de periculoasă care l-a luat prin surprindere și din această cauză a ieșit în afara pistei.

ADVERTISEMENT

”E clar că Alonso a frânat cu 100 de metri înainte de viraj, apoi a accelerat din nou și a luat virajul normal. Am văzut datele tehnice. Nu vreau să-l acuz până nu vom vedea de ce se va întâmpla.

Am stat mult timp în spatele lui, dar în ultimul viraj, când s-a apropiat, a încetinit brusc. Apoi a accelerat. Nu mă așteptam la asta, am fost luat prin surprindere”, a spus pilotul de la Mercedes.

ADVERTISEMENT

Culmea este că cei doi ar putea fi colegi la Mercedes din sezonul viitor. Fernando Alonso este văzut de specialiști ca fiind înlocuitorul perfect pentru Lewis Hamilton, care și-a anunțat plecarea la Ferrari.

ADVERTISEMENT
Tags: