Sport

Nebunie în Australia! Carlos Sainz câștigă, în timp ce Max Verstappen abandonează pentru prima dată în 2 ani. Video

Carlos Sainz a reușit să câștige cursa de Formula 1 din Australia. Max Verstappen a abandonat pentru prima dată în 2 ani de zile.
24.03.2024 | 11:16
Nebunie in Australia Carlos Sainz castiga in timp ce Max Verstappen abandoneaza pentru prima data in 2 ani Video
Nebunie în Australia! Carlos Sainz câștigă, Max Verstappen abandonează pentru prima dată în 2 ani. Video. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Carlos Sainz a reușit să câștige cursa nebună din Australia, la doar două săptămâni după ce acesta a suferit o intervenție chirurgicală de apendicită. Max Verstappen a fost nevoit să abandoneze după doar 3 tururi, acest lucru nu se mai întâmplase de 2 ani de zile.

Carlos Sainz a ajuns la a treia victorie din carieră

Pilotul celor de la Ferrari, Carlos Sainz, a ajuns la a treia victorie din carieră. Acesta a mai câștigat la Silverstone (2022) și Singapore (2023).

ADVERTISEMENT

Ibericul a început cursa după locul 2, dar a profitat la maxim de problemele de fiabilitate ale lui Max Verstappen, reușind să-l depășească pe olandez în turul 2. Imediat după, Max a fost nevoit să abandoneze din cauza unei erori mecanice la frâne.

De atunci, Carlos a fost în controlul cursei, dictând ritmul de cursă, fără a avea prea mari probleme. Strategia Ferrari a fost bine executată, iar astfel, pilotul care va părăsi echipa italiană la sfârșitul sezonului, avea să își adjudece prima victorie din 2024.

ADVERTISEMENT

A fost o cursă foarte bună, m-am simțit foarte bine. Nu a fost ușor, dar am reușit să gestionăm bine totul. Am simțit la început că pot ține pasul cu Max Verstappen, apoi el a pierdut controlul și l-am depășit. Și am văzut că are probleme. După ce am trecut pe primul loc am simțit că pot câștiga, având în vedere ritmul pe care l-am avut zilele trecute. Sunt foarte fericit pentru mine și pentru echipă.

 Viața uneori e nebună. Anul a început cum a început, apoi am terminat pe podium la Bahrain, am avut problema cu apendicita și acum am revenit și am câștigat. Sunt foarte fericit. Recomand tuturor piloților să-și scoată apendicele”, a declarat Carlos Sainz la finalul cursei.

ADVERTISEMENT

Vezi mai jos video cu victoria lui Carlos Sainz

Max Verstappen, primul abandon în 2 ani de zile

Liderul clasamentului mondial, Max Verstappen, a abandonat cursa din Australia, rezultând astfel primul „DNF” al acestuia în 2 ani de zile.

Ultimul abandonat al lui Max Verstappen a venit tot în Australia, în 2022, când olandezul a fost forțat să se retragă din cursă din cauza unei probleme la motor.

ADVERTISEMENT

De atunci, Red Bull și Max Verstappen au câștigat 38 de curse din 44 posibile, olandezul adjudecându-și 35 din acestea.

Vezi mai jos video cu abandonul lui Max Verstappen

Scuderia Ferrari, prima dublă după o pauză de mai bine de 2 ani

În cursa din Australia, Ferrari a reușit să obțină prima dublă după o pauză de mai bine de 2 ani. După ce Carlos Sainz și-a adjudecat victoria, Charles Leclerc a reușit să termine pe 2.

Acest lucru nu s-a mai întâmplat din prima cursă a sezonului din 2022, la Bahrain, când italienii au reușit să își adjudece primele 2 locuri, readucând speranța pentru fanii din Italia, speranță care la final de an, avea să fie risipită de Red Bull.

În momentul de față, Ferrari se află la doar 4 puncte de Red Bull, după 3 curse disputate.

Mercedes-Benz, dublă de „coșmar” în Australia

O altă echipă care a reușit să bifeze o dublă în Australia, a fost Mercedes, doar că echipa germană s-a aflat la polul opus față de rivala Ferarri.

Atât Lewis Hamilton cât și George Russell au fost nevoiți să abandoneze. Fostul campion monidal, Lewis Hamilton, a fost nevoit să se retragă în turul 17 din cauza unei probleme la motor, în schimb ce George Russell a lovit mașina de parapet, chiar în ultimul tur, în încercarea acestuia de a trece de Fernando Alonso.

Vezi mai jos video cu accidentul lui George Russell

Următoarea cursă din Formula 1 se va desfășura în perioada 5 – 7 aprilie și va avea loc la Suzuka, în Japonia.

ADVERTISEMENT
Tags: