News

Formula de calcul pentru majorarea pensiilor va fi schimbată. Ministrul muncii, anunț pentru pensionari

Formula de calcul pentru majorarea pensiilor va fi schimbată. Marius Budăi nu promite, în schimb, că pensionarii vor putea primi mai mulți bani și s-a ferit de a da un termen privitor la acestea.
15.01.2022 | 22:03
Formula de calcul pentru majorarea pensiilor va fi schimbata Ministrul muncii anunt pentru pensionari
ADVERTISEMENT

Ministrul Marius Budăi a vorbit despre pensiile românilor, dar și despre faptul că formula de calcul pentru calcularea majorărilor va fi schimbată.

Deocamdată, nu se știe cum va arăta aceasta, iar ministrul muncii a transmis că se lucrează la ea.

ADVERTISEMENT

Formula de calcul pentru pensii, schimbată. Marius Budăi nu promite majorarea pensiilor

Ministrul muncii a precizat că îi au în minte pe românii vulnerabili, mai ales cu aceste creșteri la facturi, iar referitor la majorările pensiilor și la noua formulă de calcul, Marius Budăi a transmis că aceasta nu este încă gata.

Marius Budăi a precizat că sunt mai multe lucruri de luat în calcul pentru ca noua formulă de calcul a majorării pensiilor.

ADVERTISEMENT

Marius Budăi nu vrea să dea speranțe false. E posibil ca pensiile să nu crească

În același timp, politicianul PSD a ținut să sublinieze că nu vrea să dea speranțe pensionarilor și să spună că vor primi mai mulți bani, deoarece nu știe dacă va fi așa sau nu.

„Despre majorările acestea, gândim o formulă. Avem anumite condiționalități de respectat. Una e procentul de plată din PNRR și introducerea pensiilor în baza unor legi speciale.

ADVERTISEMENT

Ne vom bate în continuare. Nu vreau să dau speranțe, să spun că pensiile vor crește, însă noi vom da plus valoare”, a precizat acesta.

Ministrul muncii nu vrea să dea termene nerealiste pentru creșterea pensiilor

Totodată, Marius Budăi a mai transmis nu dorește să dea termene, deoarece nu vrea să fie pus în situația în care să dea unul care nu este rezonabil și nu va fi respectat până la urmă.

ADVERTISEMENT

El a mai spus că inechitățile prezente în ceea ce privește pensiile se vor rezolva atât prin lege, cât și prin buget.

„Rezolvarea inechităților se va rezolva și prin lege, dar ne trebuie și efortul bugetar care să vină din spate să susțină acest impact bugetar. Eu mă feresc de termene pe care nu le putem respecta”, a declarat ministrul, conform RTV.

Marius Budăi a mai vorbit și despre creșterea vârstei de pensionare și când poate avea loc aceasta.

„Din 2035 vorbim, avem o precizare când se va duce vârsta de pensionare la femei de 63 de ani.

E practic imposibil acum să creștem vârsta de pensionare acum. Ne uităm spre speranța de viață sănătoasă a României”, a mai declarat ministrul pentru sursa citată anterior.

ADVERTISEMENT
Tags: