News

Forțele ruse, acuzate că fură haine și uniforme de la Armata Ucrainei. Rezerve de sânge din Belarus, redirecționate către rușii răniți

Forțele Rusiei sunt acuzate de oficialii de la Kiev că fură haine și uniforme de la Armata Ucrainei. De asemenea, ucrainenii mai spun că rezerve de sânge din Belarus ar fi redirecționate către rușii răniți.
13.03.2022 | 10:28
Fortele ruse acuzate ca fura haine si uniforme de la Armata Ucrainei Rezerve de sange din Belarus redirectionate catre rusii raniti
Kievul acuză forțele ruse că fură haine și uniforme de la Armata Ucrainei. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Noi acuzații în direcția forțelor militare ruse care sunt angrenate în aceste zile în operațiunea Kremlinului de invadare a Ucrainei.

Kievul acuză forțele ruse că fură haine și uniforme de la Armata Ucrainei

Duminică, 13 martie, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a emis ultimele informații de pe frontul de luptă.

ADVERTISEMENT

În acest buletin, ucrainenii acuză forțele invadatoare din Rusia că recurg la furt de la armata Ucrainei și percheziționează populația civilă.

”Am intrat în a 18-a zi de confruntare militară eroică dintre armata ucraineană și invadatorii ruși.

ADVERTISEMENT

Inamicul continuă să folosească infrastructura civilă în scopuri militare. Cu încălcarea cerințelor dreptului internațional umanitar, continuă să desfășoare unități și echipamente în unități cu risc ridicat, să bombardeze civili, să efectueze verificări ilegale și percheziții ale bunurilor personale în rândul rezidenților locali și să se schimbe în haine civile și uniforme ale armatei ucrainene”, se arată în comunicatul postat pe Facebook de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Ucraina: 2/3 din rezervele de sânge din Belarus, redirecționate către rușii răniți în război

Oficialii de la Kiev mai dezvăluie că soldații ruși răniți pe frontul de luptă beneficiază de un sprijin sanitar important de la statul aliat Rusiei în acest conflict, Belarus.

ADVERTISEMENT

Aleksandr Lukașenko ar fi decis, spun ucrainenii, să pună la dispoziția răniților taberei ruse 2/3 din rezervele de sânge existente la nivel național în Belarus.

”Potrivit informațiilor disponibile, pe teritoriul Republicii Belarus, în instituțiile medicale din regiunea de sud-est, există un număr mare de militari ruși răniți în timpul ostilităților de pe teritoriul Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Nu există suficiente rezerve de sânge pentru operații chirurgicale. Rezervele acumulate pentru cetățenii Republicii Belarus sunt utilizate – aproximativ 2/3 din rezervă a fost redirecționată către nevoile personalului militar al Federației Ruse”, anunță partea ucraineană.

Ucrainenii mai spun că în ultima vreme în Belarus s-a intensificat o campanie de recoltare de sânge în rândul lucrătorilor din sectorul public și al populației civile.

ADVERTISEMENT