Sport

Fost internațional african, în vârstă de 60 de ani, a fost ucis de cei trei câini de companie în grădina casei

Un fost fotbalist zambian a murit la vârsta de 60 de ani, fiind ucis de cei trei câini de companie. Trupul neînsuflețit a fost găsit de soție în grădina casei.
12.01.2023 | 19:20
Fost international african in varsta de 60 de ani a fost ucis de cei trei caini de companie in gradina casei
Un fost internațional a fost ucis de cei trei câini ai săi. Sursă foto: colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Fostul internațional din Zambia, Philemon Mulala, în vârstă de 60 de ani, a murit după ce a fost mușcat de cei trei câini de companie. Tragedia s-a petrecut în Lichtenburg, Africa de Sud.

Un fost internațional din Zambia a murit la vârsta de 60 de ani. A fost ucis de cei trei câini de companie

Philemon Mulala a strâns șase apariții în tricoul naționalei Zambiei cu care a câștigat Campionatul din Africa de Est și Centrală din 1984.

ADVERTISEMENT

Trupul fostului fotbalist a fost găsit de soția sa în grădina din spatele casei, însă a fost prea târziu, ulterior fiind declarat decesul la fața locului, potrivit purtătorului de cuvânt al poliției, Sam Tselanyane, citat de ESPN.

„Ea (n.r. soția) nu a mers să verifice ce era în neregulă (când câinii lătrau), deoarece casa lor este situată pe o stradă aglomerată, iar câinii lătrau frecvent pietonii și vehiculele care treceau. Ea a intrat înăuntru căutându-și soțul, dar nu l-a găsit”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

ADVERTISEMENT

Zambia este în doliu după vestea morții fostului internațional

„După ce și-a continuat căutarea, femeia și-a văzut soțul întins nemișcat afară, în grădină. Apoi a ieșit afară, doar pentru a constata că soțul a fost mușcat de câinii lor”, au fost declarațiile.

Ulterior, cele trei animale au fost scoase din grădina casei de către Societatea pentru Prevenirea Cruzimii față de Animale (SPCA).

ADVERTISEMENT

„Rămânem cu amintirile minunate cu care ne-a onorat regretatul Philemon pe teren”, a fost omagiul adus de Adrian Kashala, secretarul general al Federației de Fotbal din Zambia.

Cine a fost Philemon Mulala

Philemon Mulala a fost unul dintre jucătorii proeminenți ai naționalei Zambiei în perioada anilor ’80.

ADVERTISEMENT

Alături de selecționata africană, Philemon Mulala a câștigat Campionatul din Africa de Est și Centrală din 1984, reușind să marcheze o „dublă” în victoria din semifinală cu Kenya.

ADVERTISEMENT
Tags: