Fotbal international

Gafe pe bandă rulantă ale arbitrului din Zambia în Belgia – Canada! În trecut, s-a făcut de râs, iar greșeala sa a devenit memorabilă pe internet. Video

Janny Sikazwe este arbitrul din Zambia care fost delegat să conducă meciul dintre Canada și Belgia de la Campionatul Mondial din Qatar.
23.11.2022 | 22:40
Gafe pe banda rulanta ale arbitrului din Zambia in Belgia  Canada In trecut sa facut de ras iar greseala sa a devenit memorabila pe internet Video
Gafe pe bandă rulantă ale arbitrului din Zambia în Belgia - Canada. Sursă foto: goal.com
ADVERTISEMENT

„Centralul” a făcut numeroase gafe în timpul confruntării și nici „tușierul” nu l-a ajutat, ba chiar mai mult, a greșit flagrant și el.

Gafe pe bandă rulantă ale arbitrului din Zambia în Belgia – Canada

Janny Sikazwe este „centralul” din Zambia, care a fost delegat să arbitreze duelul dintre Belgia și Canada, dar prestația sa a lăsat de dorit, făcând mai multe gafe.

ADVERTISEMENT

Cel mai stânjenitor moment a venit în minutul 13 al partidei, când Eden Hazard a trimis o pasă în propriul careu direct la un adversar, iar fotbalistul Canadei a fost faultat de către Jan Vertonghen.

Totuși, arbitrul nu a dictat penalty, tușierul ridicând fanionul pentru ofsaid, însă regulamentul spune clar că un jucător nu poate fi semnalizat într-o poziție neregulamentară dacă primește mingea de la adversar. În zadar au protestat canadienii, VAR-ul nu a mai intervenit, iar meciul a continuat.

ADVERTISEMENT

În minutul 38, Richie Laryea a pătruns în careul belgienilor și a căzut după un contact cu Axel Witsel. Reluările TV au confirmat că mijlocașul belgienilor și-a lovit adversarul, însă nici de această dată VAR-ul nu a intervenit și nici arbitrul nu a dictat penalty pentru canadieni.

Și în a doua repriză s-a petrecut o altă fază controversată. Jucătorii Canadei s-au pregătit să execute un aut, au fost lăsați să înceapă meciul, dar imediat după arbitrul a întrerupt jocul pentru a-i lăsa pe belgieni să facă o înlocuire.

ADVERTISEMENT

Arbitrul din Zambia a fluierat finalul unui meci în minutul 85

Janny Sikazwe a devenit viral pe rețelele de socializare după ce a fluierat finalul unui meci în minutul 85, mai exact la partida dintre Tunisia și Mali, de la Cupa Africii pe Națiuni.

Atunci, arbitrul a fost „achitat” și s-a spus că ar fi suferit o insolație, motiv pentru care a avut o halucinație și a crezut că trebuie să fluiere finalul meciului chiar dacă mai erau minute bune de jucat.

ADVERTISEMENT

În 2018, Janny Sikazwe a fost anchetat pentru fraudă de CAF, după o prestație slabă la o semifinală din Liga Campionilor Africii dintre Esperance Tunis și Primiero Agosto, scor 4-2.

ADVERTISEMENT