Sport

Fostul jucător giuleștean, decizie radicală: și-a luat băieții de la Academia Rapidului! A dezvăluit motivul în direct

Costin Lazăr și-a luat băieții de la Academia Rapid, iar fostul jucător giuleștean a dezvăluit motivul la „Suflet de rapidist”.
20.04.2024 | 10:27
Fostul jucator giulestean decizie radicala sia luat baietii de la Academia Rapidului A dezvaluit motivul in direct
Fostul jucător giuleștean, decizie radicală: și-a luat băieții de la Academia Rapidului! A dezvăluit motivul în direct. sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Rapid București are condiții excelente la Centrul de Copii și Juniori, însă Costin Lazăr i-a luat pe băieții lui din Giulești. Fostul mijlocaș al grupării de sub Podul Grand a dezvăluit că antrenorii juniorilor formează „roboți”.

Costin Lazăr, decizie radicală: și-a luat băieții de la Academia Rapidului! Fostul jucător giuleștean dezvăluit motivul în direct

Băieții lui Costin Lazăr au jucat la Academia Rapid, însă fostul giuleștean a dezvăluit că i-a retras de la Centrul de Copii și Juniori. Antrenorul din Liga 3 nu este adeptul metodelor unor tehnicieni din Giulești, iar printre ei se află și Alexandru Ioniță.

ADVERTISEMENT

„Amândoi sunt jucători de fotbal, din păcate i-am luat de la Rapid pentru că nu au mai vrut. Le-am spus: «Duceți-vă unde vă simți bine, puteți să vă întoarceți la Rapid ca jucători deja consacrați, să ajutați Rapid, dar până veți pasul spre marea performanță vă duceți unde vă simțiți fericiți și apreciați».

Drept dovadă unul este la Sport Team, iar altul este la CS Dinamo. I-am dus la Rapid, primele momente în care i-am văzut în tricoul Rapidului le-am făcut poză, am fost foarte mândru. Degeaba ai Rapid în piept, dacă nu joci.

ADVERTISEMENT

Din punctul meu de vedere au făcut foarte bine, pentru că nu mi s-au părut antrenorii potriviți pentru copiii mei. Mă refer la Dobrescu și Ioniță, vreau pe cineva care să îi învețe să fie dezinvolți în fotbal, nu vreau să îmi formeze niște copii roboți.

Nu îmi plac antrenorii de copii care vin să rezoluționeze fotbalul. Mie îmi plac antrenorii care dau încredere copiilor și îi lasă să joace cu zâmbetul pe buze. Cu ce te încântă că vii și spui: «Am fost campion la copii patru ani la rând». Intră să văd ce știi, performanța este doar pentru ei și părinți”, spune Lazăr.

ADVERTISEMENT

Costin Lazăr vrea să investească în juniori: „Nu o să pun accentul pe victorie”

Costin Lazăr se gândește la retragerea din antrenorat, însă vrea să se implice în continuare în formarea juniorilor. Robert Niță l-a întrebat despre strategia pe care urmează să se bazeze la academia, care îi va purta numele.

„Ai spus că o să faci o școala de fotbal cu numele tău și îți urez succes. Vei pune accent pe creșterea copiilor sau pe rezultate. Va fi business, trebuie să îi păcălești pe părinți să îi atragi, să îți dea două, trei milioane pe lună.

ADVERTISEMENT

Antrenorii sunt niște angajați, iar tu vei fi patron. Poate o să îi spui antrenorului că trebuie să ajungă la 30 de copii în grupă, că nu scoți salariile, echipamentul. Tu trebuie să câștigi să aduci bani. O să fie foarte greu”, a spus Niță.

Costin Lazăr a mărturisit că majoritatea părinților aleg academii care înregistrează rezultate excelente la nivelul juniorilor: „Părinții vin unde sunt rezultate. Nu o să pun accentul pe victorie la academie, ci pe dezvoltarea jucătorilor. Este foarte importantă selecția la antrenori, poți să îi separi pe părinți față de copii la antrenamente sau la meci.”

„Nu mă gândesc să fac avere, vreau să ajut copiii”

„În momentul în care faci bilanțul la sfârșit de lună sau după un an de zile și vezi minus 110.000. Spui că vreau să câștigăm, te uiți la ăia care nu au condițiile tale, nu au numele tău sau antrenorii tăi, dar au 400 de copii și tu ai 80.

Și zici, stai puțin așa că mă ceartă și nevasta acasă pentru că se cheltuie din banii familiei”, l-a întrebat Niță la „Suflet de rapidist”, emisiune în direct pe FANATIK.RO, în fiecare zi de marți, la ora 13:30.

„Când deschizi o afacere nu poți să ieși pe minus. Te pune pe gânduri, trebuie să faci ceea ce îți place, să ajuți copiii și să ieși pe plus. Nu mă gândesc să fac avere, doar să continue acest proiect”, i-a răspuns Lazăr.

De ce AU PLECAT copiii lui Costin Lazar de la juniorii Rapidului

ADVERTISEMENT