Sport

Alex Ioniță I, momentul debutului la Rapid: „M-a văzut George Copos și a întrebat de ce nu sunt la prima echipă”

Alex Ioniţă I a vorbit despre debutul în echipa mare a Rapidului. George Copos este omul care l-a văzut pe atacant şi i-a întrebat pe cei din staff de ce nu e la prima echipă.
16.03.2024 | 19:20
Alex Ionita I momentul debutului la Rapid Ma vazut George Copos si a intrebat de ce nu sunt la prima echipa
Alex Ioniță I, momentul debutului la Rapid: „M-a văzut George Copos și a întrebat de ce nu sunt la prima echipă”. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Alex Ioniţă I a povestit la emisiunea SUFLET DE RAPIDIST cum a făcut pasul la prima echipă a celor de la Rapid, într-un sezon în care erau atacanţi mult mai bine cotaţi.

Alex Ioniță I, momentul debutului la Rapid: „M-a văzut George Copos și a întrebat de ce nu sunt la prima echipă”

Fostul fotbalist a declarat că George Copos l-a observat într-un meci dintre Rapid II şi echipa mare, în care a reuşit să înscrie de două ori. A fost momentul în care patronul i-a întrebat pe cei din staff de ce nu e tânărul în prima echipă:

ADVERTISEMENT

“Nici nu prea am avut timp să mă adaptez. Campionatul deja începuse şi atacanţii noştri nu prea performau. Dacă nu mă înşel, era Pinto, Djalovic, Cesinha, Spadacio… Ei nu performau.

A fost un meci între Rapid II şi prima echipă. Am marcat două goluri sub privirile lui George Copos. Şi a întrebat de ce nu sunt la prima echipă. Pentru că, eu fiind 89, erau jucătorii de 87, 88 la rând. 

ADVERTISEMENT

Ei făceau antrenamente cu prima echipă, prin rotaţie. Peseiro era antrenor. Nu putea să se împotrivească cineva. Marian Rada m-a antrenat mult la Rapid II, îi plăcea de mine.

A avut şi el un cuvânt de spus când am venit la prima echipă. Herea, Săpunaru m-au poreclit “Cap”. Atunci când dădeam cu capul, zici că dădeam cu piciorul. Eram un copil mai mic, cu capul mare”, a povestit Ioniţă.

ADVERTISEMENT

“Eu aveam 300 de euro. Serios! Mi-a făcut 2000 de euro după 6 luni. Erau jucătorii cu salarii de 100 de ori mai mari”

Alex Ioniţă a vorbit şi despre zgârcenia proverbială a lui George Copos. Atacantul câştiga 300 de euro lunar când a fost promovat la prima echipă, pe atunci fiind jucători plătiţi şi cu 30.000 de euro lunar, de 100 mai mult:

“Am terminat pe locul 8. În acea perioadă, Peseiro îşi adusese jucătorii lui. A fost ireal, sunt sigur că şi declinul Rapidului acolo a început. Nu puteai în 2008-2009 să plăteşti jucători care nici măcar nu performau la un nivel la care merită.

ADVERTISEMENT

Pentru că se plăteau nişte sume care nu se plătesc nici azi în România. Eu aveam 300 de euro. Serios! Mi-a făcut 2000 de euro după 6 luni. Erau jucătorii cu salarii de 100 de ori mai mari (n.r. 30.000 de euro lunar). 

Şi în momentul de faţă sunt jucători care au debutat şi care n-au salarii mari. Eu încă eram sub contract de junior. Dar domnul Copos putea să se grăbească puţin… M-a lăsat 6 luni până să îmi facă 2000… Şi nici atunci nu mi-i dădea”, a spus Alex Ioniţă I la SUFLET DE RAPIDIST.

Alex Ioniță I, momentul debutului la Rapid: „M-a văzut George Copos și a întrebat de ce nu sunt la prima echipă”

ADVERTISEMENT
Tags: