Sport

Fostul jucător ucrainean de tenis Sergiy Stakhovsky, considerat trădător de soția sa, mesaj de pe frontul din Kiev: ”Sper să mă ierte”

Sergiy Stakhovsky s-a retras din tenis la începutul acestui an, și-a lăsat familia în Ungaria, și s-a înrolat în armata ucraineană pentru a lupta împotriva invadatorilor ruși. Soția lui l-a considerat trădător.
08.04.2022 | 11:28
Fostul jucator ucrainean de tenis Sergiy Stakhovsky considerat tradator de sotia sa mesaj de pe frontul din Kiev Sper sa ma ierte
Fostul jucător de tenis Andrei Medvedev, a transmis un nou mesaj emoționant de pe frontul din Kiev. Sursă foto: Instagram Sergiy Stakhovsky
ADVERTISEMENT

Fostul jucător profesionist de tenis, Sergiy Stakhovsky, a uimit întreaga lume când a decis să se înroleze în armata ucraineană, după ce țara sa a fost invadată de Rusia.

Sergiy Stakhovsky, mesaj emoționant de pe front

Mulți sportivi, sau foști performeri ucraineni au decis să se înroleze și să lupte împotriva Rusiei, după ce țara le-a fost invadată. Între aceștia se numără și fostul tenisman Sergiy Stakhovsky.

ADVERTISEMENT

S-a retras din circuitul mondial la începutul acestui an, și-a pus familia la adăpost în Ungaria, și a decis să răspundă chemării autorităților ucrainene de a-și apăra țara împotriva invadatorilor ruși.

Însă, gestul lui nu a fost bine primit de soție, care a considerat că prin înrolarea în armată acesta și-a trădat și abandonat familia. Stakhovsky i-a transmis ei și lumii întregi un emoționant mesaj de pe frontul din Kiev.

ADVERTISEMENT

Fostul tenisman condamnă atrocitățile săvârșite de militarii ruși și cere izolarea Rusiei de către toate țările lumii.

”Soția mea era extrem de furioasă. Simțea că eram trădător față de ea. Acum vorbim, deci este o îmbunătățire și sper să mă ierte. A fost un scenariu din care nimeni nu avea de câștigat. Eu nu mi-o puteam ierta dacă rămâneam acasă.

ADVERTISEMENT

După ce am văzut la Bucha, Irpin și Gsotomel, nu mai pot să tac! Cum se poate întâmpla așa ceva, nu-mi imaginez. Nu-mi găsesc cuvintele.

Rușii trebuie izolați de restul lumii! Până când vor înțelege că ceea ce fac este inacceptabil. Nu există cuvinte pentru a descrie ce face armata rusă în Ucraina.

ADVERTISEMENT

Rusia nu este o țară civilizată, deci nu ar trebui să aibă dreptul să comunice cu lumea civilizată”, a transmis Sergiy Stakhovsky, din Kiev, citat de sport.ua.

De la declanșarea războiului, armata rusă a distrus mai multe orașe și este responsabilă pentru atacul mai multor spitale, convoaie sanitare și umanitare. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Rusia a ordonat peste 100 de atacuri numai asupra spitalelor din Ucraina.

ADVERTISEMENT