News

Fostul șef de la Crimă Organizată din Cluj a fost săltat aseară de DIICOT. E acuzat de şantaj şi lipsire de libertate Video

16.08.2020 | 15:32
Fostul sef de la Crima Organizata din Cluj a fost saltat aseara de DIICOT E acuzat de santaj si lipsire de libertate Video
Fostul șef de la Crimă Organizată din Cluj a fost săltat aseară de DIICOT. E acuzat de şantaj şi lipsire de libertate
ADVERTISEMENT

Fostul șef de la Crimă Organizată din Cluj a fost săltat aseară de procurorii DIICOT și este acuzat de şantaj şi lipsire de libertate. Acesta ar fi început să urmărească ilegal oameni de afaceri şi i-ar fi șantajat cu probele obținute. Totul s-a petrecut după ce fostul șef a ieșit la pensie.

Liviu Șipoș a lucrat mulți ani biroul de crimă organizată de la Cluj. DIICOT a făcut ieri percheziții timp de peste 10 ore la locuința acestuia și în alte locuri.

ADVERTISEMENT

Alături de Liviu Șipoș sunt acuzate și alte persoane pentru următoarele infracțiuni: șantaj, lipsire de libertate, grup de infracționalitate organizată, transfer de date ilegal plus alte infracțiuni.

Fost șef de la crima organizată arestat. Pe cine șantaja Liviu Șipoș

În operațiunile ilegale pe care le-a întreprins fostul șef de la biroul de crimă organizată din Cluj erau vizați oameni de afaceri. Aceștia erau șantajați și nevoiți să plătească o sumă de bani.

ADVERTISEMENT

Evenimentele infracționale s-ar fi desfășurat în ultimele luni. Pe lângă Liviu Șipoș, mai multe persoane, sunt acuzate că montau diferite dispozitive pe mașinile unor oameni de afaceri care aveau deja probleme cu legea. Dacă obțineau imagini sau informații compromițătoare, îi șantajau cu sume mari de bani.

Este vorba de perioada decembrie 2019 – august 2020, când pe raza județului Cluj, a acționat un grup infracțional organizat, format din 6 persoane. Grupul era coordonat de către un fost lucrător în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, conform DIICOT.

ADVERTISEMENT

Fostul șef de la biroul de Crimă Orgnizată din Cluj era liderul acestei grupări și era cel care identifica oamenii de afaceri care urmau să fie șantajați.

De asemenea infractorii închiriau apartamente situate în proximitatea locuințelor persoanelor vizate. De acolo puteau observa programul acestora sau chiar ascultau discuțiile purtate în interior prin utilizarea unor mijloace tehnice performante

ADVERTISEMENT

Într-unul din cazuri, membrii grupării au procedat la abordarea directă a persoanei vătămate. L-au amenințat pe acesta cu o armă de foc. Sub pretextul că ar fi polițiști pe linia antidrog, i-au solicitat victimei suma de 200.000 Euro pentru mușamalizarea unui dosar fictiv care ar fi fost deschis împotriva ei.

Se mai menționează în raportul DIICOT că au efectuate un număr de 6 percheziții domiciliare și au fost găsite medii de stocare și suporți optici conținând date cu caracter clasificat, sumele de 26.805 euro, 36.165 USD, 26 de telefoane mobile, 19 stick-uri de memorie, 3 tablete, 4 dispozitive tip microfon de interceptare a discuțiilor în mediul ambiental, 1 baliză GPS, 2 camere video disimulate în borsete, 1 pistol de 9 mm deținut legal, 83 de cartușe și un autoturism de teren.

În cursul zilei de astăzi, inculpații vor fi aduși la Tribunalul București, cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

 

ADVERTISEMENT