Fotbal international

Fotbal fără spectatori tot sezonul! Previziuni sumbre ale președintelui lui Juventus

28.01.2021 | 18:21
Fotbal fara spectatori tot sezonul Previziuni sumbre ale presedintelui lui Juventus
ADVERTISEMENT

Vești proaste din Italia, unde se vorbește despre fotbal fără spectatori până la finalul sezonului. Ba, mai mult, echipele mari vor pierde din cauza pandemiei de COVID-19 până la opt miliarde de euro.

Președintele lui Juventus Torino, Andrea Agnelli, nu e deloc optimist că Serie A va mai avea parte de spectatori în acest sezon, în timp ce în restul Europei meciurile continuă să se desfășoare în aceleași condiții.

ADVERTISEMENT

Directorul Asociației Cluburilor Europene estimează că marile echipe din Europa vor pierde din cauza pandemiei de coronavirus nu mai puțin de șapte-opt miliarde de euro.

Andrea Agnelli, președintele lui Juventus: „Încă nu realizăm cât de grav a afectat pandemia fotbalul”

Pandemia de coronavirus a afectat grav fotbalul din toate campionatele Europei, iar Andrea Agnelli, președintele lui Juventus, consideră că lucrurile sunt departe de a reveni la normal.

ADVERTISEMENT

Autoritățile italiene au încercat să readucă suporterii pe stadion la finalul anului calendaristic și la partidele din Serie A asistau până la 1000 de fani. Explozia de cazuri din „Cizmă” a dus la anularea acestui decizii, iar meciurile se desfășoară din nou fără spectatori.

Italia a ajuns la o bornă incredibilă: 2,5 milioane de cazuri de coronavirus de la izbucnirea pandemiei în martie 2020. În ultima săptămână, media de infectări pe zi în Italia a ajuns la o cifră constantă de 12.000 de cazuri.

ADVERTISEMENT

Andrea Agnelli: „Trebuie să ţinem cont şi de competiţiile mai modeste”

Până acum, cluburile au anunțat pierderi de aproximativ două miliarde de euro, însă Andrea Agnelli consideră că pierderile vor fi mult mai mari: „Nu ne aflăm încă într-o poziție în care să înțelegem clar impactul asuprea industriei și ceea ce reprezintă această criză pentru cluburi”, a spus președintele lui Juventus conform dailymail.co.uk.

Andrea Agneli a vorbit și despre noul format al UEFA Champions League, pentru care niciun club nu și-a exprimat public susținerea până în acest moment: „Este un sistem extraordinar dar trebuie să ţinem cont şi de competiţiile mai modeste, să garantăm o reprezentare europeană adecvată, dar în acelaşi timp să oferim stabilitatea participării”, a mai spus acesta.

ADVERTISEMENT

UEFA lucrează acum la un nou format al Champions League începând din 2024, cu un nou sistem de distribuţie a banilor. Grupele UCL ar urma să fie înlocuite cu un clasament general de 32 de echipe: „Cred că este un sistem extraordinar fiindcă este ajustabil. În primele faze poţi disputa un număr nedeterminat de meciuri”, a declarat președintele ECA conform Agerpres.

ADVERTISEMENT