Sport

Fotbalist din Ucraina, mesaj dur pentru Vladimir Putin: „E reîncarnarea lui Hitler!”

Roman Zozulya, fotbalist ucrainean care evoluează în Spania, la FC Fuenlabrada, a vorbit în termeni duri despre Vladmir Putin, după ce a pornit războiul din Ucraina.
24.02.2022 | 19:42
Fotbalist din Ucraina mesaj dur pentru Vladimir Putin E reincarnarea lui Hitler
Vladimir Putin
ADVERTISEMENT

Joi dimineață, trupele rusești au invadat Ucraina, pornind un adevărat război, care a pus în gardă toată Europa.

Roman Zozulya, mesaj dur pentru Vladimir Putin

Roman Zozulya susține că ucrainenii și rușii n-au fost niciodată frați și condamnă ferm războiul pornit de Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul ucrainean vorbește în termeni duri despre președintele Rusiei, pe care îl compară cu Adolf Hitler.

„Nu am fost niciodată frați, pentru că frații nu încearcă să inoculeze un complex de inferioritate și nici nu aruncă lațul pe gâtul celorlalți.

ADVERTISEMENT

De-a lungul istoriei, au vrut să ne subjuge, să ne înfometeze, să ne închidă și ucidă doar pentru a ne lua dreptul de a vorbi limba maternă, de a ne exprima poziția și de a cere independența. (…)

Am rezistat agresiunii ruse de opt ani și nu i-am permis să se răspândească în toată Europa. Prețul rezistenței, 15.000 de vieți… Și lumea a mai văzut alt adevăr, că Putin e reîncarnarea lui Hitler.

ADVERTISEMENT

Planurile lui sunt mult mai ambițioase decât capturarea Ucrainei. De aceea, e mai important ca oricând ca lumea să rămână unită și să impună sancțiuni economice acestui regim blestemat.

Sunt sigur că trupele noastre nu vor ceda, fiindcă sunt făcute din oțel. Victoria noastră e aproape, la fel de aproape ca sfârșitul diavolului de la Kremlin”, a scris Roman Zozulya, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

În prezent, Roman Zozulya evolueză la FC Fuenlabrada, în eșalonul secund din Spania. De-a lungul timpului, acesta a mai jucat pentru Dinamo Kiev, Dnipro, Real Betis și Albacete.

Fotbalistul, în vârstă de 32 de ani, este unul dintre fondatorii asociației „Armata Poporului”, instituție care organizează acțiuni caritabile și sprijină trupele armate ucrainene.

  • 300.000 de euro este cota lui Roman Zozulya, conform transfermarkt.ocm
ADVERTISEMENT