Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Exclusiv. Încă o pierdere pentru națională! Jucătorul român care a ales o altă națională cu care va juca la Mondialul din 2026: „Crede că are șanse acolo”. Video

Naționala României de fotbal se confruntă cu încă o pierdere. Cine este fotbalistul român care a ales să joace pentru o altă națională, calificată la Mondialul din 2026.
30.03.2023 | 11:45
Exclusiv Inca o pierdere pentru nationala Jucatorul roman care a ales o alta nationala cu care va juca la Mondialul din 2026 Crede ca are sanse acolo Video
Încă o pierdere pentru naționala României. Jucătorul care a refuzat „tricolorul”. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Naționala de fotbal a României are parte de o nouă pierdere, după ce Theo Corbeanu, tânărul fotbalist care a strâns selecții la naționalele României U16 și U17, a refuzat naționala „tricoloră”. Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF, Răzvan Burleanu, a dezvăluit în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA, că fotbalistul care a debutat în 2021 în Premier League a ales să joace pentru Canada.

O nouă pierdere pentru naționala României! Theo Corbeanu a ales Canada, calificată la Campionatul Mondial din 2026: „Are șanse să joace”

Theo Corbeanu, fotbalistul născut în Hamilton, Ontario, Canada, dar care a adunat prezențe pentru naționalele României U16 și U17, este împrumutat de Wolves la Arminia Bielefeld, în 2. Bundesliga. În vârstă de doar 20 de ani, fotbalistul care evoluează în banda dreaptă a adunat deja 7 selecții și a marcat două goluri pentru naționala de seniori a Canadei.

ADVERTISEMENT

În primă fază, Theo Corbeanu a refuzat o selecție la naționala Canadei U15, deoarece fusese contactat de Federația Română de Fotbal. În cele din urmă, tânărul fotbalist a ales să reprezinte la nivel de seniori Canada. Naționala antrenată de John Herdman este calificată deja la Campionatul Mondial din 2026 din postura de echipă gazdă.

VEZI VIDEO MAI JOS

„Cum să nu-l știm? Corbeanu a jucat la Mogoșanu (n.r. Daniel Mogoșanu), este tot 2002, a fost la turneul de calificare din Ungaria unde naționala 2002 s-a calificat la Elită. A jucat acolo, doar că a ales Canada pentru că el crede că are șanse să joace în echipa națională a Canadei. El fiind canadian pentru că l-am adus de la Toronto”, a dezvăluit Andrei Vochin, în exclusivitate, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

O altă pierdere pentru naționala României! Flavius Daniliuc a debutat în naționala de seniori a Austriei

Flavius Daniliuc (21 de ani), legitimat la Salernitana în Serie A, a debutat în echipa de seniori a Austriei în meciul cu Estonia, scor 2-1 în preliminariile Euro 2024. Fotbalistul cu părinți români l-a înlocuit pe David Alaba, care venea după accidentarea suferită la Real Madrid.

Tânărul fotbalist a fost căpitan la toate naționalele de juniori și tineret ale Austriei, de la U15 și U21, iar la finalul lunii martie și-a făcut prima apariție în tricoul naționalei de seniori. Născut la Viena, Flavius Daniliuc a evoluat la echipele de juniori ale celor de la Real Madrid și Bayern Munchen, iar în 2020 a îmbrăcat tricoul celor de la Nice.

ADVERTISEMENT

În actuala stagiune, în Serie A, Flavius Daniliuc a adunat 18 partide pentru Salernitana, reușind două pase decisive. Pe lângă postul de fundaș central, fotbalistul transferat de Salernitana de la Nice pentru 5 milioane de euro în vara lui 2022 poate evolua și în zona din dreapta a defensivei.

Naționala României, val de refuzuri din partea tinerilor jucători

În ultimele luni, loturile naționalelor de fotbal ale României s-au confruntat cu o serie de refuzuri din diferite motive. Cel mai vocal din acest punct de vedere a fost Cătălin Cîrjan. Fotbalistul legitimat la Arsenal a adus acuzații grave atât selecționerului Emil Săndoi, care nu l-a convocat la naționala U21 a României, cât și lui Mihai Stoichiță.

ADVERTISEMENT

Un alt fotbalist care a refuzat naționala României U21 a fost Andrei Coubiș. Emil Săndoi mărturisea la un moment dat că fotbalistul prezent în lotul României la Campionatul European U19 din Slovacia a refuzat să vină în România pentru a îmbrăca tricoul naționalei Italiei U20.

În vârstă de 19 ani, Andrei Coubiș este căpitanul lui AC Milan U19. Tânărul fundaș care evoluează în centrul defensivei a evoluat alături de „rossoneri” în UEFA Youth League. De asemenea, Daniel Boloca, fotbalistul care evoluează la Frosinone în Serie B, a declarat la finalul lunii decembrie că a rămas cu un gust amar după experiența în lotul României.

Fotbalistul în vârstă de 24 de ani a fost convocat de Edi Iordănescu în luna iunie 2022 pentru meciurile din Liga Națiunilor, însă a debutat „sub tricolor” în amicalul cu Slovenia din luna noiembrie a anului trecut. O lună mai târziu, Daniel Boloca a acceptat convocarea lui Roberto Mancini în cantonamentul Italiei.

Fanatik SuperLiga este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial, contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT