Sport

Fotbalul printre zgârie-nori, prin munți sau pe mare. Cum arată cinci dintre cele mai uimitoare stadioane din lume!

Există câteva stadioane de fotbal care oferă priveliști cu adevărat spectaculoase. Acestea au fost construite în locuri în care oricine și-ar dori să urmărească un astfel de meci.
24.04.2022 | 13:20
Fotbalul printre zgarienori prin munti sau pe mare Cum arata cinci dintre cele mai uimitoare stadioane din lume
Fotbalul printre zgârie-nori, prin munți sau pe mare. Cum arată cinci dintre cele mai uimitoare stadioane din lume!. Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Frumusețea fotbalului este aceea că poate fi jucat oriunde, atât timp cât ai o minge de fotbal. Totuși, unii oameni au dus această idee la extrem, construind terenuri de fotbal fie pe acoperișul unui zgârie-nori, fiepe marginea unor stânci sau pe apa mării.

În Japonia, fotbalul se joacă la „înălțime”

Stadionul Adidas Futsal Park se află în Tokyo și a fost proiectat pe acoperișul unei clădiri înalte. El a fost inaugurat în 2001  pentru a sărbători Campionatul Mondial pe care Japonia urma să o găzduiască, alături de Coreea de Sud în anul următor.

ADVERTISEMENT

Costul stadionului nu se ridică la sume uriașe. Echipele care găzduiesc pe Adidas Futsal Park plătesc aproximativ 35 de euro pe oră.

Adidas Futsal Park, Tokyo
Adidas Futsal Park se află pe acoperișul unei clădiri înalte

Stadionul Victoria din Gibraltar e „păzit” de o stâncă de peste 400 de metri

Stadionul Victoria se află la umbra Stâncii Gibraltarului, înaltă de 426 de metri. Terenul este împrejmuit cu o pistă de alergare, deși jucătorii vor trebui să suporte și zgomotul avioanelor care decolează sau aterizează pe pista aeroportului aflat chiar alături.

ADVERTISEMENT

Potrivit The Sun, toate cluburile din Gibraltar Premier Division își dispută meciurile pe acest stadion, care a fost construit în 1926.

Stadionul Victoria, Gibraltar
Stadionul Victoria din Gibraltar se află la poalele unei stânci de 426 de metri. Sursa foto: UEFA

Elveția deține cel mai înalt stadion din Europa

Stadionul Ottmar Hitzfeld este cel mai înalt stadion din Europa, aflându-se la 2.000 de metri deasupra nivelului mării. Aflat în Munții Alpi, terenul de fotbal este înconjurat de munți și stânci înalte, care oferă spectatorilor o priveliște de neimaginat.

ADVERTISEMENT

Deși echipa gazdă de pe acest stadion poate fi doar în ligile de amatori, terenul rămâne o atracție turistică populară. Vizitatorii pot ajunge la stadion mergând cu telecabina.

Stadionul Ottmar Hitzfeld, Elveția
Stadionul Ottmar Hitzfeld se află la 2.000 de metri deasupra mării

În Norvegia există un stadion cu vedere la mare, dar și aproape de munți

Stadionul Henningsvaer este situat în satul din Insulele Lofoten, în largul coastei din nordul Norvegiei. Este considerat drept unul dintre cele mai frumoase stadioane din lume, tocmai datorită vederii la Marea Norvegiei, nu departe de Cercul Polar.

ADVERTISEMENT

Stadionul a fost creat prin nivelarea stratului stâncos, iar de jur împrejului terenului au fost puse plase de siguranță pentru ca mingea să nu poată ajunge în apă. Stadionul nu dispune de tribune și poate găzdui doar echipe de amatori.

Henningsvaer Stadion
Henningsvaer Stadion se află pe mare, în coasta de N-V a Norvegiei. Sursa foto: MyBestPlace

Singapore deține un stadion pe mare

Inaugurat în 2007 cu speranța ca echipa națională din Singapore să poată juca într-o zi pe el, stadionul „The Float” reprezintă exact ceea ce-i sugerează numele însuși.

The Float, Singapore
Stadionul The Float din Singapore se află pe mare la propriu. Sursa foto: Shutterstock

Terenul de fotbal este situat pe partea de nord a Golfului Marina, fixat pe fundul mării de șase piloni și înconjurat de plase protectoare. Stadionul are de asemenea o tribună cu o capacitate de 30.000 de locuri.

ADVERTISEMENT