News

Foto. Am găsit-o pe victima accidentului rutier provocat de Ludovic Orban în decembrie 2007! Simona are astăzi 28 de ani

Pe 16 decembrie 2007, Ludovic Orban a fost implicat într-un accident rutier pe Șoseaua Cotroceni. Atunci, demnitarul ar fi acroșat o fată, care însă nu a vrut să depună plângere.
13.08.2021 | 14:45
Victima accidentului provocat în 2007 de Ludovic Orban are astăzi 28 de ani
ADVERTISEMENT

Actualul președinte al Camerei Deputaților are un istoric bogat în accidente rutiere. Ludovic Orban s-a răsturnat în 2003 cu mașina, în 2006 a fost tamponat de un tramvai, în 2007 a lovit câteva mașini încercând să parcheze în timp ce vorbea la telefon, iar în 2015 s-a răsturnat din nou cu mașina în drum spre Iași, ajungând direct în șanț.

Însă indiscutabil cel mai controversat incident rutier de care a avut parte Ludovic Orban s-a petrecut pe 16 decembrie 2007, atunci când mașina condusă de parlamentar s-a ciocnit cu o altă mașină, după care a acroșat o fată, în jurul orei 14, pe Șoseaua Cotroceni, chiar în dreptul cinematografului din zonă.

ADVERTISEMENT

Deși accidentul a avut loc duminică, Ludovic Orban, pe atunci ministru al Transporturilor, s-a prezentat la poliție abia luni seara, când a și declarat incidentul. ”Am constatat că, în după-amiaza de 17 decembrie, datorită insistenţelor presei, domnul Motoc Marian, şeful Brigăzii de Poliţie Rutieră, l-a informat pe Marian Tutilescu, şeful Poliţiei Capitalei, în legătură cu existenţa unui posibil accident comis de domnul Orban. În consecinţă, domnul Tutilescu i-a spus lui Motoc să ia legătura cu ministrul Orban, legătură care s-a făcut, telefonic, în jurul orei 19.00“, a precizat atunci șeful Corpului de Control al Ministerului de Interne, chestorul Constantin Manoloiu.

Ludovic Orban a declarat accidentul cu o zi întârziere

Potrivit lui Manoloiu, întrebat de Marian Motoc dacă a fost implicat în vreun accident, Orban a răspuns afirmativ, motiv pentru care i s-a cerut să meargă la poliţie. ”Astfel, la ora 19.30, domnul Orban s-a prezentat la sediu, unde a declarat că a avut un accident fără victime, cu o zi în urmă, în jurul orei 18.00“, a adăugat atunci Constantin Manoloiu.

ADVERTISEMENT

Victima lui Ludovic Orban a fost Simona, o fată de 14 ani, care în ziua accidentului a ajuns la spital cu un ”traumatism cranio-cerebral minor și un traumatism la braț”, așa cum informau anchetatorii.

Numai că, spre surprinderea generală, atât fata, cât și părinții ei nu au recunoscut accidentul provocat de Orban, susținând că, de fapt, Simona a căzut singură pe gheață cu 10 minute înainte de producerea accidentului! “Fata nu a fost implicată în nici un accident. Fata a căzut, a alunecat pe scară chiar în fața ușii, apoi a intrat în casă. Ziarele spun că am luat bani. Nici nu am vorbit cu domnul ministru”, declara presei tatăl Simonei.

ADVERTISEMENT

Într-un material publicat la acea vreme de ziarul Adevărul, colegii de clasă ai Simonei au povestit însă ce le dezvăluise fata despre accident. “Ne-a spus că a fost lovită pe trecerea de pietoni de către o persoană importantă, dar că nu este nimic grav. Simona ne-a povestit cum s-a întâmplat, că voia să treacă strada şi a fost lovită de un Audi. Imediat după ce s-a petrecut accidentul, părinţii ei au reuşit să ajungă la o înţelegere cu şoferul maşinii care a lovit-o. Au primit de la el 16 milioane de lei, probabil ca să tacă”. 

Ancheta procurorilor l-a scos nevinovat pe Ludovic Orban pentru acuzațiile de vătămare corporală, fals în declarații și părăsire a locului accidentului. ”Din actele premergătoare efectiate în cauză a rezultat că, în ziua de 16 decembrie 2007, pe fondul unor condiții atmosferice nefavorabile, Orban Ludovic a fost implicat într-un accident rutier pe Șos Cotroceni soldat cu acroșarea ușoară – cu partea stângă a autoturismului – a unei minore în vârstă de 14 ani și, ulterior, cu avarierea unui autoturism parcat în fața unui imobil”, se nota în documentele oficiale din ianuarie 2008.

ADVERTISEMENT

Orban a fost considerat nevinovat pentru că victima a necesitat mai puțin de 10 zile de îngrijiri medicale

Iată și comunicatul complet al autorităților referitor la accidentul petrecut pe 16 decembrie 2007, avându-l pe Ludovic Orban în prim-plan.

”Prin rezoluția procurorului de caz, în data de 31 ianuarie s-a dispus neînceperea urmăririi penale față de ministrul Orban Ludovic sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

– Vătămare corporală din culpă, întrucât fapta comisă, respectiv cauzarea unor leziuni unei persoane, leziuni care necesită mai puțin de 10 zile de îngrijiri medicale, nu este prevăzută de legea penală ca infracțiune.

– Părăsirea locului accidentului, întrucât lipsește unul din elementele constitutive ale infracțiunii, fiind vorba de una dintre componentele care formează latura obiectivă a infracțiunii, mai exact urmarea prevăzută de lege, întrucât persoana vătămată, victima unui accident auto produs în data de 16 decembrie 2007, a suferit leziuni care au necesitat 2-3 zile de îngrijiri medicale, iar condiția pentru reținerea acestei infracțiuni constă în necesitatea unui număr de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare mai mare de zece zile.

– Fals în declarații, întrucât fapta de a declara că nu a existat victima a unui accident comis în data de 16 decembrie 2007 s-a dovedit a fi reală, în situația în care se ține cont de modul în care Înalta Curte de Casație și Justiție a interpretat termenul de ”vătămare a integrității coroporale” în sensul că unei persoane i se recunoaște calitatea de victimă a unui accident doar în cazul în care vătămările suferite necesită îngrijiri medicale mai mari de zece zile pentru vindecare”. 

Simona are astăzi 28 de ani și a devenit mamă

După o perioadă în care s-a aflat în atenția presei, familia Simonei s-a întors la viața ei obișnuită. După ce au reușit să blocheze definitiv în instanță o decizie inițială a judecătorilor, care viza evacuarea din locuință, părinții Simonei s-au mai confruntat recent cu o executare silită, ca urmare a neachitării unui credit luat de la un IFN.

Simona, fata lovită de mașina lui Ludovic Orban în decembrie 2007, are astăzi 28 de ani și și-a făcut o familie frumoasă, de care este foarte mândră. Tânăra este căsătorită, are copii și este fericită alături de cei dragi, alături de care tocmai a fost într-o vacanță prin țară. În martie anul curent, Simona a depășit un moment dificil, atunci când socrul ei a încetat din viață.

ADVERTISEMENT