News

Foto. Care sunt măștile ineficiente pentru prevenirea răspândirii Covid-19. Precizări importante ale Ministrului Sănătății

15.02.2021 | 16:39
Foto Care sunt mastile ineficiente pentru prevenirea raspandirii Covid19 Precizari importante ale Ministrului Sanatatii
ADVERTISEMENT

Ministerul Sănătății a făcut precizări importante cu privire la un tip de măști de protecție, care nu sunt eficiente pentru prevenirea răspândirii Covid-19. Este vorba de măștile cu supapă, care protejează purtătorul, dar nu și oamenii din jurul acestuia.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a instituției. Reprezentanții de la Sănătate au enumerat și care sunt măștile pe care e bine să le folosim.

ADVERTISEMENT

Ministerul Sănătății atrage atenția asupra faptului că respective măști cu supapă impiedică inhalarea particulelor, dar nu oprește expirarea în aer liber a acestora. Astfel, dacă o persoană infectată utilizează o astfel de protecție nu va stopa răspândirea virusului.

Foto. Care sunt măștile ineficiente pentru prevenirea răspândirii Covid-19. Precizări importante ale Ministrului Sănătății

Ministerul Sănătății atenționează asupra unui tip de măști care nu sunt eficiente pentru oprirea răspândirii SARS – CoV – 2: „măștile cu supapă nu sunt recomandate pentru a fi utilizate în contextul pandemiei de coronavirus.”

ADVERTISEMENT
Măștile ineficiente pentru prevenirea răspândirii Covid-19
Măștile ineficiente pentru prevenirea răspândirii Covid-19
Sursa foto: Facebook/MS

„Aceste măști sunt destinate lucrătorilor industriali pentru a preveni respirația prafului și particulelor în timp ce supapa se închide la inhalare. Cu toate acestea, supapa se deschide la expirare, permițând virusurilor să treacă prin deschiderea supapei”, au explicat reprezentanții.

„Astfel, organizațiile internaționale recomandă ca aceste măști să nu fie purtate în pandemie din cauza riscului ca particulele virusului SARS-CoV-2 să fie răspândite, ducând astfel la posibilitatea infectării altor persoane”, au adăugat. Ministerul Sănătății a enumerat și care sunt tipurile de măști recomandate.

ADVERTISEMENT

„Tipurile de măști recomandate sunt: măștile care acoperă în întregime nasul și gura, măștile din țesătură cu cel puțin două straturi, care se pot spăla și refolosi, măștile care au o sârmă de metal la nivelul nasului și care nu permit astfel ieșirea aerului prin partea superioadă a măștii, măștile care se așază bine pe părțile laterale ale feței și care nu prezintă spații pe unde pot pătrunde/elimina particule”, a precizat instituția.

Postarea distribuită de Ministerul Sănătății se bucură de popularitate în mediul online. Cei care au citit-o, însă, nu au apreciat foarte mult că atenționarea acesta vine la un an de la debutul pandemiei.

ADVERTISEMENT

„Doar după un an oferiți o informație de importanță vitală? Asta înseamnă competență în acest Minister?” sau „trebuia să ne anunțați asta după ce era gata pandemia, era mai util!” au fost unele dintre cele câteva sute de reacții ale internauților.

ADVERTISEMENT