News

Foto. Ce spune ”profu” de la Jean Monnet condamnat pentru relaţii intime cu o elevă: ”Nu ar trebui să fim dominați de instincte primare!”

Dan Vișan, profesor de sport la liceul Jean Monnet din Capitală, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare după ce a întreținut relații intime cu o elevă, în noiembrie 2011, în timpul unei excursii.
31.08.2021 | 15:49
Dan Vișan a depășit momentul de cumpănă din 2011, când a fost acuzat că a violat-o pe Oana
ADVERTISEMENT

Un scandal uriaș a izbucnit acum aproape un deceniu, în noiembrie 2011, când Oana R., o elevă minoră de la liceul bucureștean Jean Monnet, și-a acuzat profesorul de sport cu care fusese într-o excursie la munte că ar fi violat-o.

Dan Vișan, profesorul în cauză, s-a apărat susținând că a fost un raport sexual consimțit de către Oana. Incidentul s-a petrecut într-o vilă la Predeal, unde elevii și profesorul organizaseră o petrecere de Halloween.

ADVERTISEMENT

Dan Vișan a primit trei ani de închisoare cu suspendare

Arestat atunci preventiv pentru 29 de zile, Dan Vișan a fost trimis în judecată sub acuzația de ”relații sexuale cu minori”. În octombrie 2013, procesul profesorului de sport de la Jean Monnet s-a terminat cu condamnarea bărbatului de 26 de ani, care a primit 3 ani de detenție, dar cu suspendare. În plus, Dan Vișan a trebuit să-i achite Oanei și daune simbolice, de un leu.

”Este adevărat că, din punct de vedere moral, i se poate imputa inculpatului că în calitate de cadru didactic avea obligația nu numai să nu ințtieze un comportament indecent, ci și să-l interzică. Însă aceste aspecte nu au influențe în sfera penalului și nu pot conduce la privarea de libertate a inculpatului”, și-au justificat hotărârea magistratii de la Judecătoria Sectorului 1.

ADVERTISEMENT

Potrivit anchetatorilor, Dan Vișan ar fi primit un SMS elocvent de la Oana, după izbucnirea scandalului. ”Nu mai fi aşa încrezător în fete, căci fetele au două feţe”, i-ar fi scris Oana profesorului de sport de la Jean Monnet.

Victima lui Dan Vișan, relație serioasă cu un cetățean turc

Interesant este faptul că la audieri și în timpul procesului, Oana a venit însoțită de Serghei Niculescu Mizil, un foarte apropiat prieten de familie, tovarăș bun cu Constantin, tatăl fetei, un afacerist prosper din zona Moldovei.

ADVERTISEMENT

Ulterior procesului, Oana a devenit studentă, a terminat Medicina Dentară și s-a implicat într-o relație serioasă cu un cetățean turc, care îi oferise chiar inelul de logodnă. Cei doi se stabiliseră la un moment dat în Belgia, țara în care familia Oanei locuise o perioadă și înainte de scandal.

Pentru Dan Vișan au urmat apoi niște ani complicați. Având interzis la profesat, bărbatul a oscilat între mai multe joburi sezoniere, una dintre ele fiind cea de portar la un hotel amplasat în nordul Capitalei.

ADVERTISEMENT

Dan Vișan a fost reabilitat de justiție

În toamna anului trecut, după mai multe încercări rămase fără rezultat, Dan Vișan a obținut o mare victorie, fiind reabilitat oficial prin decizia unei instanțe bucureștene. Tot anul trecut, însă, profesorul de sport de la Jean Monnet s-a confruntat și cu o executare silită, venită din partea unei instituții bancare.

Astăzi, la 36 de ani, Dan Vișan duce o existență discretă. Are un grup stabil de prieteni cu care comentează evenimentele din societate, așa cum s-a întâmplat și recent, când fostul profesor s-a implicat într-un dialog despre femei, dezvăluit de FANATIK.

”Sex-appeal-ul si carisma fac ca misterul din spatele hainelor sa fie mult mai incitant atunci cand il descoperi decat vulgaritatea. N-au treaba kilogramele! O fata de 120 kg poate fi mult mai sexy decat o pornoista! Tocmai ca traim in alt secol nu ar trebui sa fim dominati de instincte primare!”, a notat Dan Vișan, recent întors dintr-o vacanță petrecută în Danemarca.

ADVERTISEMENT