News

Foto. O fată de 13 ani a dispărut de acasă. Poliția cere ajutorul populației. A fost trimis mesaj RO-Alert

Autoritățile au transmis că o fată de 13 ani a dispărut de acasă din comuna vasluiană Zăpodeni, dispariția fiind anunțată cu un mesaj RO-Alert.
12.09.2023 | 14:47
Foto O fata de 13 ani a disparut de acasa Politia cere ajutorul populatiei A fost trimis mesaj ROAlert
Foto. O fată de 13 ani a dispărut de acasă. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Conform apelului transmis de autorități, fata are 1.50 înălțime, ochi căprui și fața ovală. ”La momentul plecării, minora era îmbrăcată cu pantaloni trei sferturi de culoare alb cu negru, tricou alb şi şlapi de culoare gri. Fata are părul lung, de culoare şatenă, 1,50 m înălţime, o greutate de aproximativ 70 de kilograme, ochi căprui şi faţa ovală”, este menționat în mesajul Ro-Alert.

O fată de 13 ani a dispărut de acasă. Poliția cere ajutorul populației

Sîrbu Adriana Georgiana ar fi plecat de acasă și nu a mai revenit. Nu se știe unde se ducea fata, însă e clar că nu s-a mai întors acasă, moment în care părinții ei s-au panicat și au chemat autoritățile. Jandarmeria și Poliția încearcă acum să o găsească pe fată, pentru că fiecare oră contează în cazul persoanelor dispărute.

ADVERTISEMENT

”Poliţiştii efectuează misiuni specifice pentru căutarea fetei. Persoanele care deţin informaţii despre persoana dispărută sunt sfătuite să anunţe autorităţile”, au mai transmis polițiștii. În urmă cu trei zile, o fată de 14 ani a fost dată dispărută în București, conform Agerpres.

Fata plecase vineri, în jurul orei 15:00, la o adresă din Sectorul 2 și nu s-a mai întors acasă. Polițiștii au cerut și în acest caz ajutorul populației pentru a o găsi pe fată. ”La data de 8 septembrie 2023, Poliţia Capitalei a fost sesizată şi solicită sprijin în vederea depistării unei minore care, în jurul orei 15.00 a plecat de la o adresă din Sectorul 2 şi nu a mai revenit până în prezent la domiciliu”, a transmis Poliția Capitalei.

ADVERTISEMENT

”Fata dispărută se numeşte TEIANU TIMEEA ANA şi este în vârstă de 14 de ani. Potrivit polițiștilor, adolescenta are următoarele semnalmente: Înălţime 1,60 m, greutate 50 kg, ochi căprui, păr şaten, forma fetei rotundă; La data dispariţiei purta: un tricou de culoare neagra, colanţi negri şi adidaşi de culoare alba.

Fată dispărută
Fată dispărută

Cei care au văzut-o sau pot oferi detalii sunt rugaţi să anunţe Poliţia Capitalei, apelând numărul unic de urgenţă 112”, au mai precizat autoritățile. Ministerul Familiei transmitea anul trecut că aproximativ 6.000 de copii dispar anual de acasă, din păcate unii dintre aceștia nu mai sunt găsiți niciodată sau sunt găsiți morți.

ADVERTISEMENT

Situația a fost confirmată inclusiv de reprezentanții IGPR. ”În perioada 30.04.2021 – 20.04.2022, la nivelul Poliţiei Române, au fost înregistrate 7.577 de sesizări privind dispariţiile de copii, în aceste cauze fiind dispusă căutarea, atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional. Dintre aceste sesizări, 259 se refereau la copii cu vârste până la 10 ani, 2.003 cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani şi 5.315 minori mai mari de 14 ani.

Menţionăm că numărul sesizărilor nu reprezintă numărul copiilor dispăruţi, deoarece acelaşi copil poate fi semnalat de mai multe ori într-un interval de timp ca fiind dispărut. Majoritatea copiilor dispăruţi sunt găsiţi de poliţişti în primele 24-48 de ore de la primirea sesizării. Astfel, în perioada de referinţă, au fost rezolvate 7.572 de sesizări”, au anunțat reprezentanții IGPR.

ADVERTISEMENT

”Ziua de 25 mai este o zi dedicată copiilor dispăruţi. Aproape 6.000 de copii români dispar anual de acasă, cei mai mulţi dintre ei fiind adolescenţi. Pentru mulţi, e greu de înţeles ce-i determină pe aceşti copii să plece de acasă sau din centrele de îngrijire. Datele oficiale ne vorbesc despre: neglijare şi lipsa de supraveghere din partea adulţilor, conflicte în familie, abuzuri fizice sau emoţionale, anturaje nefericite, consumul de droguri sau alcool.

Din nefericire, există suficiente cazuri de dispariţii şi printre copiii lăsaţi în grija rudelor, când părinţii au plecat la muncă în străinătate.Toate aceste situaţii sunt grave şi pentru a stopa acest fenomen trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă”, scria ministrul de atunci Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT