Sport

Francesco Calzona va antrena naționala Slovaciei și Napoli! Walter Mazzarri a rezistat doar 3 luni

Naționala României credea că scapă de un adversar important la Euro 2024. Francesco Calzona a preluat-o pe Napoli și toată lumea se aștepta ca acesta să renunțe la postul de selecționer al Slovaciei.
20.02.2024 | 00:41
Francesco Calzona va antrena nationala Slovaciei si Napoli Walter Mazzarri a rezistat doar 3 luni
Francesco Calzona antrenează în paralel naționala Sloveniei ți Napoli Sursă foto: footitalia.com
ADVERTISEMENT

După ce stagiunea trecută au câștigat titlul după o lungă perioadă, napoletanii au parte de această dată de un sezon mai mult decât cenușiu. Echipa se află la mijlocul clasamentului, iar acest lucru îl nemulțumește pe patronul Aurelio De Laurentiis.

Francesco Calzona va antrena naționala Slovaciei și Napoli! Walter Mazzarri a rezistat doar 3 luni

Cu doar 24 de ore înainte de meciul tur cu FC Barcelona, din optimile de finală ale Champions League, boss-ul lui Napoli a luat decizia de a-l demite pe antrenorul Walter Mazzarri, iar în locul său l-a adus pe selecționerul Slovaciei, Francesco Calzona.

ADVERTISEMENT

Veteranul Mazzarri a fost adus la cârma echipei în luna noiembrie, după îndepărtarea lui Rudi Garcia, dar nici acesta nu a reușit să redreseze corabia în campionat, acolo unde napoletanii sunt pe un neașteptat loc 9, departe de pozițiile de cupe europene.

Egalul din weekend cu Genoa, 1-1 pe teren propriu, pare să fi fost picătura care a umplut paharul pentru Aurelio De Laurentiis. Excentricul patron a gândit un șoc la echipă înaintea partidei cu Barcelona și din această cauză l-a dat afară pe Mazzarri.

ADVERTISEMENT

Francesco Calzona merge și la Euro 2024!

Noul antrenor al lui Napoli este Francesco Calzona, cel care se află pe banca naționalei Slovaciei, viitoarea adversară a României în faza grupelor de la Euro 2024. Tehnicianul de 55 de ani va continua la turneul final, dar își va încerca norocul și la campioana en-titre din Serie A.

Pentru Calzona este o revenire la Napoli, după ce a fost mai întâi secundul lui Maurizio Sarri între 2015 și 2018, apoi al lui Luciano Spalletti în sezonul 2021-2022. Aceasta va fi prima sa experiență ca antrenor principal la o echipă de club.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, Federația Slovacă de Fotbal se poate declara mulțumită că nu va fi nevoită să-și caute selecționer cu mai puțin de 4 luni înainte de startul turneului finala al Campionatului European care se va desfășura în Germania.

Aurelio de Laurentiis a dezvăluit că a încercat să îl aducă în această iarnă pe Radu Drăgușin la Napoli și că îi oferea un salariu mai mare și decât cel de la Bayern Munchen, însă a înţeles că mirajul Premier League este mult mai mare.

ADVERTISEMENT

”Sunt cluburi cu nume mai important, care atrag mai mult și nu mă supăr niciodată din cauza asta. Lui Drăgușin i-am oferit mai mulți bani decât Tottenham, dar a preferat Anglia. A preferat Tottenham chiar și în detrimentul lui Bayern. Nu te poți lupta cu dorința”, a declarat patronul napoletanilor.

ADVERTISEMENT
Tags: