Fotbal international

Ultima ORĂ. Un fost ”galactic” RATEAZĂ Euro!

Update. 01.06.2016 10:50 / Lassana Diarra este ”out” din lotul Franţei pentru Euro 2016, după ce s-a accidentat la genunchi. Fostul jucător al lui Real Madrid era inclus în lotul de 23 al...
01.06.2016 | 10:54
Ultima ORA Un fost galactic RATEAZA Euro
ADVERTISEMENT

Update. 01.06.2016 10:50 / Lassana Diarra este ”out” din lotul Franţei pentru Euro 2016, după ce s-a accidentat la genunchi. Fostul jucător al lui Real Madrid era inclus în lotul de 23 al lui Didier Deschamps. Diarra va fi înlocuit de Morgan Schneiderlin, mijlocaşul celor de la Manchester United.

Nu este singura problemă întîmpinată de Deschamps. Raphael Varane şi Jeremy Mathieu  s-au accidentat şi ei în ultimele săptămîni şi au fost inlocuiţi de Adil Rami şi Samuel Umtiti.

ADVERTISEMENT

Euro 2016 este un turneu al super starurilor. Vor participa cei mai buni jucători din Europa, dar printre ei îşi fac loc şi nume surprize. Echipele fac ultimele teste înainte de marele spectacol al fotbalului european.

Franţa e principala favorită, iar selecţionerul Didier Deschamps a decis cei 23 de jucători alături de care speră să cîştige titlul continental. Toate cele 51 de partide ale turneului final le puteţi vedea cu Telekom TV pe canalele Dolce Sport. 

ADVERTISEMENT

Franţa e principala favorită a turneului final la casele de pariuri. “Cocoşii” au cota 4,00 de a ridica marele trofeu, nici o altă formaţie nefiind creditată cu şanse la fel de mari. Presiunea va fi pe elevii lui Deschamps, care nu s-au descurcat tocmai bine în amicale, cu 3 înfrîngeri în ultimele 10 partide.

Blestemul accidentărilor

După anunţarea lotului preliminar, Didier Deschamps a întîmpinat mari probleme. Nu a avut o zi de linişte din cauza accidentărilor. La început a fost Gignac, atacantul lui Tigres (Mexic) fiind aproape de a rata turneul final. Nu s-a întîmplat şi fostul jucător al lui Marseille este în lot.

ADVERTISEMENT

Doar la Dolce Sport pot fi urmărite toate cele 51 de meciuri ale UEFA Euro 2016

Nu la fel de norocoşi au fost fundaşii Jeremy Mathieu şi Raphael Varane. Cei doi s-au accidentat şi vor rata turneul final. Ambii sînt jucători de bază pentru Franţa, Varane fiind considerat unul dintre cei mai buni apărători din lume.

Au fost înlocuiţi de Adil Rami şi Samuel Umtiti. Fundaşul Sevillei, Rami e anunţat printre titularii naţionalei Franţei la turneul final. Dar poate cea mai mare “sperietură” e accidentarea lui Martial. Starul lui United s-a rupt la un antrenament, însă a fost inclus în lotul francezilor.

ADVERTISEMENT

Decar surpriză

Didier Deschamps a anunţat pe 30 mai cei 23 de jucători care vor “duce greul” la turneul final. Decarul formaţiei Franţei e Pierre-Andre Gignac, însă starul francezilor e Paul Pogba.

Lotul în ordinea numerelor de pe tricou: 

1. Hugo Lloris
2. Cristoph Jallet
3. Patrice Evra
4. Adil Rami
5. N’Kolo Kanté
6. Yohann Cabaye
7. Antoine Griezmann
8. Dimitri Payet
9. Olivier Giroud
10. Andre-Pierre Gignac
11. Anthony Martial
12. Lassana Diarra
13. Eliaquim Mangala
14. Blaise Matuidi
15. Paul Pogba
16. Steve Mandanda
17. Lucas Digne
18. Moussa Sissoko
19. Bacary Sagna
20. Kingsley Coman
21. Laurent Koscielny
22. Samuel Umtiti
23. Benoit Costil

11-le de bază

Didier Deschamps are mai multe dileme în ceea ce priveşte primul 11. Doi dintre cei mai buni stoperi ai săi sînt indisponibili (Varane, Mathieu), iar cel mai probabil Koscielny şi Rami vor face cuplu în centrul defensivei franceze.

Doar la Dolce Sport pot fi urmărite toate cele 51 de meciuri ale UEFA Euro 2016

În atac, selecţionerul are de unde alege, însă în meciurile de pregătire a arătat că pare să mizeze pe o linie ofensivă formată din Payet (West Ham), Giroud (Arsenal) şi Griezmann (Atletico).

Franţa (4-3-3): Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Pogba, Diarra, Matuidi – Payet, Giroud, Griezmann. Antrenor: Didier Deschamps

Franţa joacă în deschiderea Campionatului European împotriva României, vineri, 10 iunie, de la ora 22:00, pe stadionul Stade de France din Paris.

51… de meciuri se joacă la Euro 2016, toate transmise în direct de Dolce Sport

ADVERTISEMENT