Sporturi

Franțuzoaica Aliz Cornet face portretul jucătoarei de tenis perfecte. „Asta aș lua de la Simona Halep!”

10.05.2020 | 19:52
Frantuzoaica Aliz Cornet face portretul jucatoarei de tenis perfecte Asta as lua de la Simona Halep
ADVERTISEMENT

Franțuzoaica Aliz Cornet, locul 59 mondial,  a fost întrebată într-un interviu acordat celor de la Essentially Sports despre cum ar arăta jucătoarea perfectă din tenisul feminin. Printre jucătoarele care ar compune acest amalgam se află și Simona Halep.

Ce anume a ales Aliz Cornet de la Simona Halep

„Jucătoarea perfectă? Aș lua spiritul meu de luptă, pentru că este destul de bun. Apoi, pregătirea fizică a Simonei Halep, dar și serviciul și forța Serenei Williams.

ADVERTISEMENT

De asemenea, aș mai lua lovitura de forehand a lui Ash Barty, e wow!!! Iubesc jocul său în general, dar are o lovitură de forehand minunată. De asemenea, și jocul la fileu al Petrei Martic”.

Aliz Cornet spune că pauza a prins bine

Aliz Cornet spune că, într-un fel, această perioadă a oferit multor jucătoare nesperata șansă de a petrece mai mult timp liber, ceea ce le lipsește cu desăvârșire în condiții normale.

ADVERTISEMENT

Însă tot ea consideră că aceste două luni sunt suficiente pentru odihnă și pentru relaxare și ar fi momentul optim pentru ca tenisul să revină pe teren, cu turnee puternice.

În Franța regulile au fost foarte stricte

„A fost destul de bine până acum. În Franța, avem de fapt a opta săptămână de blocaj. Așa că, da, au trecut două luni întregi fără să joc tenis, fără să poți ieși. Adică putem ieși, dar a fost foarte strict.

ADVERTISEMENT

Deci nu a fost foarte ușor în fiecare zi, dar mi-a oferit și o mică pauză. Îmi dau seama că nu a fost atât de rău să iau ceva timp pentru a fi acasă, pentru a mă odihni, ceea ce nu am mai făcut de 15 ani, cred.

Nu se știe când vor începe turneele WTA

Pentru că nu am avut accidentări mari în cariera mea, așa că nu am avut pauze mai mari de o lună. Așa că mă bucur foarte mult de statul acasă. Dar acum simt că este timpul să mergem înapoi pe teren”.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, sportivele au primit acceptul de a începe pregătirile, dar încă nu se știe nimic despre data și locul unde circuitul WTA își va reintra în drepturi.

ADVERTISEMENT