News

Frate și soră din Botoșani, loviți de trăsnet. Cei doi au fost găsiți morți pe un câmp

Sfârșit tragic pentru doi frați din Botoșani. Au murit după ce au fost loviți de fulger. Trupurile neînsuflețite au fost găsite de un vecin.
26.07.2023 | 21:17
Frate si sora din Botosani loviti de trasnet Cei doi au fost gasiti morti pe un camp
Frate și soră din Botoșani, loviți de trăsnet. Colaj Fanatik/ sursa foto captură Monitorulbt/ Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Frate și soră din Botoșani, loviți de trăsnet. Tragedia s-a produs marți seara, în timpul furtunii puternice care s-a abătut asupra localității Dimăcheni, acolo unde locuiau cei doi oameni.

Frate și soră din Botoșani, loviți de trăsnet

Cei doi frați au avut parte de un sfârșit cumplit, după ce vremea rea a pus stăpânire pe mare parte din județul Botoșani. Ei au mers pe un câmp din comună, pentru a muta animalele care se aflau la păscut.

ADVERTISEMENT

Între timp, furtuna a devenit extrem de puternică, iar bărbatul, în vârstă de 52 de ani și sora lui de 45 de ani, s-au adăpostit sub un copac. Nu știau că această decizie le va aduce moartea.

Frații au fost loviți de un trăsnet, fiind găsiți la pământ, iar copacul desfăcut în două din cauza furiei naturii. Cadavrele celor doi au fost descoperite de un vecin, notează Botoșani News. Tot el a anunțat autoritățile.

ADVERTISEMENT

La locul tragediei au ajuns atât polițiștii, cât și o ambulanță. Din nefericire, echipajul medical nu a putut face nimic pentru salvarea fraților, fiind declarat decesul. Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

“Cei doi fraţi au fost găsiţi în această dimineaţă (miercuri dimineaţă – n.red.) de localnici. Avem dosar pentru ucidere din culpă. Urmează să fie efectuată autopsia”, a transmis Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

ADVERTISEMENT

Caz tras la indigo într-o localitate din Cluj

Un alt caz care pare tras la indigo a avut loc la jumătatea lunii iulie într-o comună din județul Cluj. Doi frați care se aflau cu vacile la păscut au fost loviți de fulger. Și ei au făcut aceeași greșeală: s-au adăpostit sub un copac.

Cei doi bărbați din localitatea Săcuieu aveau 43 și 44 de ani. Alături de ei au sfârșit și 8 animale, lovite de fulger. ”La data de 12 iulie, în jurul orei 21.40, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au fost sesizați despre faptul că în localitatea Rogojel, comuna Săcuieu, au fost găsite decedate 8 bovine, posibil prin fulgerare, iar cei doi bărbați, îngrijitori ai animalelor, nu au fost identificați în respectiva zonă.

ADVERTISEMENT

Au fost demarate verificări, iar în jurul orei 23.00, cei doi bărbați, de 43 și 44 de ani au fost identificați, însă din nefericire, un echipaj medical a constatat decesul acestora.”, a comunicat IPJ Cluj.

ADVERTISEMENT