News

Frații Tate neagă toate acuzațiile, după ce au ajuns din nou după gratii. „O folosire abuzivă a sistemului juridic”

Prima reacție a fraților Tate, după ce au ajuns din nou în spatele gratiilor. Au fost emise mandate europene de arestare.
12.03.2024 | 10:31
Fratii Tate neaga toate acuzatiile dupa ce au ajuns din nou dupa gratii O folosire abuziva a sistemului juridic
Frații Tate neagă toate acuzațiile. Foto Hpeta.ro
ADVERTISEMENT

Frații Tate au ajuns din nou după gratii, fiind reținuți în cursul serii de luni, 11 martie. Pe numele lui Andrew și Tristan Tate au fost emise mandate europene de arestare, de autoritățile din Marea Britanie.

Reacția fraților Tate, după ce au fost reținuți: „O folosire abuzivă a sistemului juridic”

Ei sunt acuzați de comiterea unor infracțiuni sexuale și exploatarea de persoane pe teritoriul Marii Britanii, fiind reținuți pentru 24 de ore. Faptele ar fi avut loc în perioada 2012 – 2015. Frații Tate transmit o primă reacție, prin avocații lor, după ce au fost reținuți.

ADVERTISEMENT

Aceștia spun că acuzațiile au reapărut după ce, ințial, au fost respinse de Procuratura Coroanei (Crown Prosecution Service – CPS) în perioada 2017-2019. Frații Tate neagă toate acuzațiile și se arată „consternați și profund tulburați”.

„Resping categoric toate acuzațiile și își exprimă profunda dezamăgire că acuzații atât de grave sunt readuse la suprafață fără dovezi noi și substanțiale”, au transmis avocații lui Andrew și Tristan Tate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cei doi frați își pun semne de întrebare privind împrejurările în care au reapărut acuzațiile, sugerând că există anumite motive „care stau la baza acestei acțiuni în justiție”.„Sugestia că ascensiunea domnilor Tate spre faimă ar fi putut juca un rol în aceste evoluții adaugă un alt nivel de suferință și îngrijorare.

Andrew și Tristan Tate neagă fără echivoc toate acuzațiile și dezavuează ceea ce ei percep ca fiind o folosire abuzivă a sistemului juridic”, au adăugat avocații acestora.

ADVERTISEMENT

„Ei rămân hotărâți în căutarea adevărului și a justiției”

Frații Tate vor contesta acuzațiile și precizează că au încredere într-un proces „corect și imparțial”, chiar dacă sugerează că ar exista anumite „circumstanțe tulburătoare” privind cazul lor. Ei cer să fie făcută o „examinare corectă a faptelor”.

„În timp ce Curtea de Apel București se reunește astăzi, frații Tate speră în continuare că instanța va lua în considerare implicațiile mai largi ale acestui caz și potențialul său impact asupra justiției și a procesului echitabil. Ei rămân hotărâți în căutarea adevărului și a justiției, încrezători că sistemul juridic le va justifica în cele din urmă nevinovăția”, mai spun avocații fraților Tate.

ADVERTISEMENT

Andrew și Tristan Tate au fost săltați de oamenii legii, luni seara, în timp ce se aflau într-un imobil din județul Ilfov. Amintim că cei doi frați sunt cercetați pentru același tip de fapte și în România.

 

ADVERTISEMENT