Fotbal intern

A fost angajat la naţională după ce i-a falimentat afacerile lui Borcea!

Cornel Ţălnar a început munca în staff-ul lui Cosmin Contra şi a fost trimis de către acesta să urmărească partidele amicale susţinute de Serbia şi Muntenegru.
05.04.2018 | 20:00
A fost angajat la nationala dupa ce ia falimentat afacerile lui Borcea
ADVERTISEMENT

Cornel Ţălnar, fostul antrenor al lui Dinamo, a fost cooptat în staff-ul lui Cosmin Contra la echipa naţională a României şi se ocupă acum de urmărirea adversarilor tricolorilor. Însă foarte multă lume s-a întrebat cum de  “Guriţă” s-a gândit să apeleze la serviciile celui poreclit “Ţânţarul”, deşi acesta dispăruse din peisajul fotbalistic după experienţa neplăcută de la Luceafărul Oradea din vara anului trecut.

FANATIK.RO a aflat că Mihai Stoichiţă şi alţi membri din Comisia Tehnică a antrenorilor de la FRF s-au gândit să îi dea o mână de ajutor lui Cornel Ţălnar după ce fostul tehnician al lui Dinamo a intrat într-o criză financiară foarte serioasă. Din păcate pentru el, “Ţânţarul” a fost nevoit să îşi cheltuiască aproape toată agoniseala de o viaţă în speranţa că va reuşi să îşi salveze soţia. Din nefericire, aceasta a fost diagnosticată cu o boală necruţătoare la începutul anului 2017, iar câteva luni mai tîrziu, în luna mai, a decedat.

ADVERTISEMENT

I-a pus pe butuci afacerile lui Borcea din Alba

Cornel Ţălnar a avut ghinion şi în afaceri. În urmă cu câţiva ani Cristi Borcea a deschis în oraşul Zlatna o fabrică de mezeluri în parteneriat cu fostul antrenor al lui Dinamo, dar “Ţânţarul” a manageriat prost firma respectivă, iar totul s-a transformat într-un fiasco total. Ulterior cei doi nu au avut noroc nici cu a doua afacere deschisă de Borcea în zona Munţilor Apuseni. Aceştia au deschis o fabrică pentru îmbutelierea gazului, dar au avut grijă să nu apară nici unul dintre ei oficial în acte.

Cornel Ţălnar a găsit alte persoane care să figureze ca proprietari, dar el era cel care administra din umbră afacerea în zona respectivă. Însă din cauza datoriilor care se strângeau la bănci şi la diferite persoane de la o lună la alta, şi această firmă a intrat în faliment după ce judecătorii de la Tribunalul Alba au dispus acest lucru în urma actelor studiate.

ADVERTISEMENT

“A contat activitatea lui profesională!”

Directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal, Mihai Stoichiţă a mărturisit pentru FANATIK.RO care au fost considerentele pentru care Ţălnar a fost angajat în staff-ul lui Cosmin Contra. “Cornel este un antrenor foarte bun. De câte ori s-a dus la Dinamo eu consider că el a îndreptat situaţia, iar acum Contra o să îl folosească pentru urmărirea adversarilor. Cornel a fost şi a urmărit deja un amical al Serbiei şi unul al celor din Muntenegru. Deci putem spune că şi-a intrat în pâine.

Nu are rost să vorbim despre viaţa personală a lui Cornel. Aşa cred eu că este cel mai bine. Ştiţi şi voi că el a avut probleme destul de mari anul trecut, mai ales după ce şi-a pierdut soţia. Important este ca noi să ne folosim de experienţa sa acumulată în atîţia ani de fotbal, iar Ţălnar este un antrenor care e tobă de fotbal. A contat foarte mult activitatea lui profesională”, a spus Mihai Stoichiţă.

ADVERTISEMENT

4 mandate de antrenor principal a avut Ţălnar la Dinamo

6 selecţii a avut Ţălnar ca fotbalist la echipa naţională a României