Sport

FRF, anunț categoric după ce UEFA a reprimit Rusia în competițiile europene

FRF a făcut un anunț categoric după ce UEFA a reprimit Rusia în competițiile europene. Ce s-a discutat la ședința Comitetului Executiv.
29.09.2023 | 16:32
FRF anunt categoric dupa ce UEFA a reprimit Rusia in competitiile europene
UEFA a revenit asupra deciziei în cazul revenirii Rusiei în competițiile europene. Foto: FANATIK.
ADVERTISEMENT

FRF a oferit o primă reacție în urma deciziei UEFA de a reprimi echipele naționale U17 masculin și feminin ale Rusiei în competițiile europene. În urma ședinței Comitetului Executiv care a avut loc vineri, 29 septembrie, oficialii de la Casa Fotbalului au precizat că naționalele României nu vor disputa partide oficiale sau amicale contra echipelor din Rusia.

FRF, anunț categoric după ce UEFA a reprimit Rusia în competițiile europene

Pentru a le oferi mai multe șanse tinerilor sportivi din Rusia, UEFA a decis să reprimească naționalele U17 masculin și feminin în competițiile europene. Prima care s-a revoltat a fost Federația de Fotbal din Ucraina. Ulterior, alte 7 țări au amenințat cu retragerea după hotărârea UEFA.

ADVERTISEMENT

În cadrul ședinței Comitetului Executiv a fost dezbătută și această decizie venită din partea UEFA. Deși Federația Română de Fotbal a fost de acord cu motivele invocate de UEFA, șefii fotbalului din România au concluzionat prin faptul că echipele naționale de fotbal ale României nu se vor angrena în meciuri oficiale sau amicale contra echipelor similare ale Rusiei.

„Federația Română de Fotbal înțelege argumentele invocate de Comitetul Executiv UEFA și este de acord că, sub nicio formă, copiii nu ar trebui să sufere din cauza acțiunilor nesăbuite ale autorităților unui stat.

ADVERTISEMENT

„FRF nu va disputa nicio partidă oficială sau amicală cu selecționate ale Federației Ruse”

În același timp FRF consideră că fotbalul și sportul, în general, nu pot fi rupte de valorile juridice, instituționale și economice care au transformat Europa într-un spațiu al păcii, al libertății și al prosperității economice.

În consecință, FRF consideră că trebuie să fie solidară cu spiritul sancțiunilor afirmate de instituțiile europene și naționale și nu va disputa nicio partidă oficială sau amicală cu selecționate ale Federației Ruse.

ADVERTISEMENT

FRF așteaptă finalizarea procedurilor pentru implementarea acestei decizii a Comitetului Executiv UEFA, având convingerea că regulamentul competiției va respecta poziția fiecărei federații naționale”, se arată pe site-ul oficial al FRF.

Opt țări își anunță retragerea, după ce Rusia a fost reprimită în competițiile europene

Pe lângă Ucraina, nu mai puțin de 7 țări, Suedia, Finlanda, Norvegia, Insulele Feroe, Danemarca, Islanda și Polonia au anunțat că nu vor participa în competițiile europene, dacă la start se află și echipe din Rusia.

ADVERTISEMENT

Pe 28 februarie 2022, UEFA a exclus, în acord cu FIFA, echipele rusești din competițiile europene ca urmare a invaziei ruse asupra Ucrainei. Dacă vor fi reprimite, echipele de juniori ale Rusiei vor evolua fără steagul, imnul şi ţinutele oficiale ale Rusiei, dar și în afara granițelor țării.

ADVERTISEMENT
Tags: