Sport

FRF, sancțiuni drastice pentru 4 fotbaliști români pentru trucarea unui meci! Un fost jucător din SuperLiga, găsit vinovat

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a sancționat drastic 4 fotbaliști români pentru trucarea unui meci. Printre vinovați se numără și un fost jucător din SuperLiga.
05.03.2024 | 17:20
FRF sanctiuni drastice pentru 4 fotbalisti romani pentru trucarea unui meci Un fost jucator din SuperLiga gasit vinovat
FRF a sancționat drastic 4 fotbaliști pentru trucarea unui meci în acest sezon. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal a sancționat 4 fotbaliști români pentru trucarea unui meci în acest sezon. Printre ei se numără și Marian Daniel Stoenac, fost jucător în SuperLiga la Juventus București.

FRF, sancțiuni drastice pentru 4 fotbaliști români pentru trucarea unui meci! Un fost jucător din SuperLiga, găsit vinovat

Valentin Florin Neaga, Marian Daniel Stoenac, Marius Mitran şi Ionel Ciortan, jucători la Sporting Roșiori, au fost sancționați de Comisia de Disciplină a FRF pentru trucarea meciului Sporting Roșiori – Vedița Colonești, în etapa a 3-a a Seriei a 6-a din Liga 3.

ADVERTISEMENT

Meciul a avut loc pe 8 septembrie 2023 și s-a încheiat cu victoria oaspeților, scor 1-4. Valentin Neaga, Marian Stoenac, Marius Mitran și Ionel Ciortan au primit fiecare o suspendare de 9 luni şi o penalitate sportivă de 100.000 lei.

Cei patru fotbaliști au încălcat art. 60 bis, alin. 1 si 2a din Regulamentul Disciplinar al FRF referitor la integritatea meciurilor, respectiv influențarea rezultatului în vederea obținerii unui avantaj. Cei 4 jucători care au pariat au fost reclamați chiar de Sporting Roșiori.

ADVERTISEMENT

Fotbaliștii ar fi pariat pe înfrângerea echipei lor cu Vedița Colonești

Sporting Roșiori i-a reclamat pe cei 4 fotbaliști, pentru că ar fi pariat pe înfrângerea echipei lor în fața celor de la Vedița Colonești. Oaspeții aveau o cotă de 5,00 la victorie. Formația olteană s-a impus categoric, scor 4-1 în deplasare.

În prezent, Sporting Roșiori ocupă locul 6 din 10 în clasamentul Seriei a 6-a din Liga 3, după 15 meciuri. Inițial, cei 4 fotbaliști acuzați de trucare de meciuri au respins orice astfel de implicare. Mai mult decât atât, au adus acuzații căpitanului Orlando Preda, care ar fi organizat un complot împotriva lor.

ADVERTISEMENT

„Suntem tratați ca niște cățeluși! Suntem acuzați pe nedrept din cauza lui Orlando Preda, căpitanul nostru. El a pus la cale absolut totul și a spus conducerii.

Băieții mai vechi de la echipă știau că el spune totul conducerii, iar noi l-am pus la încercare să vedem dacă așa este și ne dă în vileag”, spunea Marius Stoenac în septembrie 2023, potrivit gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Cei 4 fotbaliști suspendați de Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal pot face recurs. Marius Stoenac, unul dintre jucătorii pedepsiți de FRF, a jucat în prima ligă la Juventus București. De asemenea, mijlocașul ofensiv de 30 de ani a mai evoluat la echipe, precum CSM Deva, FC U Craiova sau Poli Iași.

„CS SPORTING ROȘIORI 2008 se dezice și este împotriva oricărui act care este în contradictoriu cu spiritul și cu activitatea sportivă!”, a fost reacția clubului pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: