Sport

Prima reacție a fotbalistului suspendat pentru pariuri ilegale: „Am fost amenințat!”. Datoria uriașă pe care a acumulat-o

Nicolo Fagioli (21 de ani) a fost suspendat 7 luni pentru că a pariat pe meciuri de fotbal, însă cazul lui este mult mai complicat decât pare la prima vedere.
18.10.2023 | 15:22
Prima reactie a fotbalistului suspendat pentru pariuri ilegale Am fost amenintat Datoria uriasa pe care a acumulato
Prima reacție a fotbalistului suspendat pentru pariuri ilegale. Foto: Eurosport
ADVERTISEMENT

Asta, pentru că fotbalistul și-a turnat și alți colegi și a dezvăluit că are probleme inclusiv cu lumea interlopă. Potrivit jurnalistului Fabrizio Corona, nu doar Fagioli ar fi pariat peste 1 milion de euro ci și alți fotbaliști din primele ligi ale Italiei. Mai exact El Shaarawy (AS Roma), Federico Gatti (Juventus) și Nicolo Casale (Lazio) ar fi mari pariori, deși acest lucru este ilegal pentru fotbaliști.

Prima reacție a fotbalistului suspendat pentru pariuri ilegale

Confruntat acum de anchetatori, Fagioli a povestit tot în fața anchetatorilor, vorbind despre datoriile pe care le are, despre platformele de pariuri pe care le folosea ilegal și despre amenințările pe care le primea de la cămătari. Conform Gazetta dello Sport, fotbalistul și-ar fi făcut datorii de 3 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

”Tonali a fost cel care mi-a sugerat să joc pe site-ul *** (n.r.- numele unei agenții ilegale de pariuri). Însuși Tonali a fost cel care m-a pus să mă înregistrez cu un cont pe site-ul respectiv”, a spus Fagioli, potrivit Gazetta dello Sport. Jucătorul a recunoscut că a primit amenințări din partea cămătarilor care i-au cerut înapoi banii.

”Aproximativ 110 mii euro cu *** și ***, în jur de 1,5 milioane cu platforma ilegală ***, în jur de 1,3 milioane cu o altă platformă ilegală (…), în jur de 17 mii euro cu o agenție juridică (…) în provincia Pordenone și în jur de 31 de mii de euro cu o bancă ilegală în provincia Como.

ADVERTISEMENT

Datoriile creșteau și am primit amenințări fizice grele, cum ar fi: `Îți rupem picioarele!`. Am vrut să mai joc doar să recuperez datoria”, a precizat Nicolo Fagioli. Totodată, fotbalistul celor de la Juventus a recunoscut că a primit 40.000 de euro împrumut de la Radu Drăgușin, fostul său coleg, dar și de la Federico Gatti.

”Lui Gatti i-am cerut 40 de mii de euro, dar spunându-i că am nevoie de bani ca să-mi cumpăr un ceas și conturile mi-au fost blocate de mama. Drăgușin mi-a împrumutat 40 de mii de euro în octombrie 2022”, a completat Fagioli. Agentul lui Radu Drăgușin, Florin Manea, a comentat acest scandal și a anunțat că Drăgușin nu are nicio treabă cu pariurile.

ADVERTISEMENT

”Mi-am adus aminte, după ce a apărut subiectul, că mi-a zis la un moment dat, într-o discuție, că i-a dat 40.000 de euro lui Fagioli, dar nu e o chestie recentă, cred că e vreun an de atunci. Chiar i-am și spui ‘Ai grijă să ți-i dea înapoi, că nu e o sumă mică’. Mi-a zis că nu-și face probleme.

Normal că nu-i pică bine, nu i-ar pica bine nimănui, dar eu sunt 1000% convins că nu are nicio legătură, sunt sigur că, dacă era să fie ceva, ancheta ar fi scos la iveală”, a declarat Florin Manea în direct la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

După ce a fost suspendat timp de șapte luni, mijlocașul lui Juventus și-a cerut scuze tuturor. ”Nu îmi cer scuze doar față de toți suporterii lui Juventus, ci față de toți suporterii din lumea fotbalului și a sportului pentru greșeala naivă pe care am făcut-o. În schimb, sunt nevoit să plec cu dezgustul că presa și oameni scriu despre mine doar pentru a mă pune într-o lumină proastă. O mie de minciuni! Fac asta doar pentru a obține vizualizări. Voi vorbi în curând”, a reacționat Fagioli.

ADVERTISEMENT