Sport

FRF se întărește! Răzvan Burleanu aduce un italian în staff: „O nouă provocare”

Federația Română de Fotbal a adus întăriri. Răzvan Burleanu, președintele FRF, a adus un italian în staff-ul loturilor naționale.
09.02.2024 | 00:00
FRF se intareste Razvan Burleanu aduce un italian in staff O noua provocare
Răzvan Burleanu a adus un italian în staff-ul Federației Române de Fotbal. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal (FRF) continuă să mute la nivel tehnic pentru a aduce progres la loturile naționale de fotbal. Ultima mutare a președintelui Răzvan Burleanu este cooptarea italianului Federico Carboni, ultima dată la Chindia Târgoviște.

FRF se întărește! Răzvan Burleanu aduce un italian în staff: „O nouă provocare”

Unul dintre obiectivele lui Răzvan Burleanu în fruntea Federației Române de Fotbal îl reprezintă adoptarea unei strategii potrivite pentru dezvoltarea fotbalului feminin din România. Dacă la masculin lucrurile s-au mai așezat după calificarea naționalei de fotbal la Euro 2024, la feminin cifrele arată dezastruos.

ADVERTISEMENT

La prima ediție de Liga Națiunilor, naționala de fotbal feminin a României, pregătită de Cristi Dulca, a terminat pe ultimul loc într-o grupă cu Finlanda, Croația și Slovacia, cu doar 1 punct și un gol marcat în 6 meciuri.

Astfel, Răzvan Burleanu încearcă o schimbare radicală pornind încă de la junioare. Federico Carboni este noul angajat al FRF în postura de analist video la fotbal feminin U15 și U17. „O nouă provocare. Analist la Federația Română de Fotbal”, a scris Federico Carboni pe Instagram.

ADVERTISEMENT
Federico Carboni este cel mai nou membru în staff-ul FRF.
Federico Carboni este cel mai nou membru în staff-ul FRF.

În vârstă de 29 de ani, Federico Carboni, italianul născut la Teramo, și-a început cariera prin a fi team-manager al echipei de fotbal locale. În toamna anului 2018, Carboni a venit în România și a ocupat postul de scouter la FC Voluntari.

Federico Carboni, anunț îngrijorător despre fotbalul românesc: „Nu mai este la nivelul la care era odată”

După 7 luni petrecute la FC Voluntari a urmat o lungă perioadă de pauză pentru Federico Carboni. La începutul sezonului, italianul s-a „transferat” la Chindia Târgoviște, unde a rezistat doar o jumătate de sezon.

ADVERTISEMENT

În cadrul echipei dâmbovițene, Federico Carboni a fost analist video pentru Vasile Miriuță, Diego Longo sau Dragoș Militaru. Analistul video a fost angajat al târgoviștenilor până la finalul anului, iar din februarie 2024 a fost cooptat de Răzvan Burleanu în staff-ul FRF.

“Fotbalul din România nu mai este la nivelul la care era odată. Generaţiile s-au schimbat şi nu este uşor să găseşti o oarecare continuitate, mai ales dacă efortul ultimilor ani nu a fost constant.

ADVERTISEMENT

La nivel de club sunt multe de făcut, din puncte de vedere profesionist şi organizatoric. Sunt totuşi şi modele de urmat, precum echipa lui Gică Hagi, Farul Constanţa.

Intenţia nu este de ajuns, este nevoie şi de investiţii. În România, Farul Constanţa, echipa lui Gică Hagi, cum spuneam, rămâne un model de urmat în acest sens. Şi FCSB sau cele două cluburi din Craiova, cred că şi Rapid se îndreaptă în direcţia cea bună”, declara Federico Carboni în toamna anului trecut, potrivit goal.com.

ADVERTISEMENT