Sport

România, în Liga Națiunilor la fotbal feminin. Jucătoarele lui Cristi Dulca au terminat grupa pe ultimul loc

Naționala de fotbal feminin a României a pierdut ultimul meci din Liga Naționilor B și retrogradează în Liga C după 0-1 pe Arcul de Triumf.
05.12.2023 | 21:57
Romania in Liga Natiunilor la fotbal feminin Jucatoarele lui Cristi Dulca au terminat grupa pe ultimul loc
România, în Liga Națiunilor la fotbal feminin. Echipa de start la meciul împotriva Croației. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
05-12-2023
18:02

România - Croația 0-1

Vezi video cele mai importante faze AICI!

FINAL – Fetele lui Dulca au pierdut cu 0-1 și au încheiat pe ultimul loc în grupa din Liga Națiunilor, cu un singur punct.

Min. 90+5 – Final de meci.

Min. 85 – Gol, Croația! România primește gol pe final de meci de la Rudelic.

Min. 46 – A început repriza a doua. 

Min. 45 – Pauză. 

Min. 1 – A început meciul!

05-12-2023
17:11

România - Croația, echipe de start

România: 1. Părăluță – 5. Meluță, 2. Stanciu, 15. Goder, 13. Gered – 4. Bortan, 19. Iordăchiuși – 17. Bistrian, 8. Vătafu, 20. Carp – 9. Rus (C). Rezerve: 12. Camelia Ceasar, 23. Szidonia Salamon, 3. Alexandra Tunoaia, 6. Mădălina Tătar, 7. Ana Vlădulescu, 10. Giorgiana Vasile, 16. Ioana Bălăceanu, 21. Genoveva Roșie, 22. Carmen Marcu. Selecționer: Cristian Dulca


Croația: 1. Doris Bacic (C) – 5. Kristina Nevrkla, 4. Leonarda Balog, 15. Maria Kunstek – 14. Antonia Dulcic, 6. Tea Krznaric, 22. Izabela Lojna, 2. Ruzica Krajinovic, 7. Petra Prezelj – 9. Ivana Rudelic, 11. Jelena Dordic. Rezerve: 12. Ana Filipovic, 23. Laura Fiket, 8. Ella Ljustina, 10. Anela Lubina, 13. Tea Vracevic, 17. Karla Jedvaj, 18. Antea Batarilo, 19. Paula Vidovic, 20. Nika Petaric, 21. Barbara Zivkovik. Selecționer: Nenad Gracan

05-12-2023
15:29

Herczeg, Bâtea și Bratu nu joacă împotriva Croației

Echipa națională de fotbal feminin a României nu le va putea avea pe Andrea Herczeg, Mara Bâtea și Antonia Bratu la meciul împotriva Croației, programat marți, de la ora 20:00, pe stadionul Arcul de Triumf.

Andrea Herczeg a părăsit cantonamentul naționalei feminine înaintea deplasării în Finlanda din cauza unor probleme medicale, iar Mara Bâtea a făcut-o după revenirea în țară din cauza unor probleme personale. Antonia Bratu este suspendată pentru meciul dîmpotriva Croației în urma cartonașului roșu primit în partida cu Finlanda.

03-12-2023
23:17

Laura Rus și-a anunțat retragerea de la națională

Laura Rus și-a anunțat retragerea din echipa națională feminină. Cu un palmares impresionant, Laura Rus a acumulat 139 de selecții sub tricolor în cei 19 ani de activitate la prima reprezentativă, plasându-se în top 3 al marcatoarelor all-time. În vârstă de 36 de ani, Laura Rus va juca ultimul meci pentru România în partida contra Croației.

“În momentul în care am îmbrăcat pentru prima data tricoul echipei naționale, în urmă cu 19 ani, am simțit cea mai mare mândrie, dar și responsabilitate deopotrivă. Nu a existat o zi sub tricolor în care să nu dau totul pentru țara mea, chiar și în momentele cele mai grele.

Tocmai de aceea, îmi este foarte greu să renunț. Însă, vin anumite momente în viață în care, deși sufletul nu te lasă, trebuie să iei și decizii grele. Astfel, prin intermediul acestei scrisori deschise, doresc să îmi anunț retragerea de la echipa națională a României. Partida cu naționala Croației din 5 decembrie 2023 va fi ultima în care voi îmbrăca tricoul echipei naționale. Cu aceeași onoare și responsabilitate ca prima dată!

Mi-a fost foarte greu să iau această decizie, însă în perioada următoare îmi doresc să acord mai mult timp familiei și carierei de jucătoare la clubul cu care am contract în prezent, atât timp cât voi putea evolua la un nivel ridicat

Dincolo de legăturile profesionale dezvoltate, am reușit să leg prietenii pe viață, să învăț și să mă autodepășesc permanent alături de oamenii care mi-au fost alături pe tot parcursul acestor ani. Voi continua să fiu cu sufletul alături de colegele mele și de tot ce înseamnă naționala feminină a României! Mereu și pentru totdeauna”, a declarat Laura Rus.

02-12-2023
15:52

Naționala României de fotbal feminin a revenit la Mogoșoaia

După înfrângerea usturătoare din deplasare cu Finlanda, scor 0-6, naționala de fotbal feminin a României a revenit la Mogoșoaia pentru a continua pregătirile. 

Marți, 5 decembrie, „tricolorele” lui Cristi Dulca primesc vizita Croației. Duelul din Liga Națiunilor va avea loc pe „Arcul de Triumf”, de la ora 20:00. Naționala României a revenit în țară vineri, 1 decembrie.

foto-6-5

30-11-2023
16:45

Finlanda - România 6-0

Vezi aici cele mai importante faze video!

Min. 90: Fluier final!

Min. 86: Gol Finlanda! Sallstrom reușește dubla

Min. 84: Gol Finlanda! Sevenius înscrie pentru gazde

Min. 72: Gol Finlanda! Koivisto înscrie pentru 4-0

Min. 41: Gol Finlanda! Sallstrom a reușit dubla cu o execuție plasată

Min. 36: Gol Finlanda! Oling a dublat avantajul gazdelor 

Min. 30: Gol Finlanda! Sallstrom a deschis scorul cu un șut din interiorul careului

Min. 27: România rămâne în 10 după ce Bratu vede direct cartonașul roșu

Min. 22: Ocazie România! Iordăchiuși trage de la mare distanță, puțin peste poartă, după o acțiune prelungită de atac a tricolorelor

Min. 1: A început partida!

 

România: 12. Ceasar – 2. Stanciu, 15. Goder, 18. Bratu, 13. Goder – 4. Bortan, 19. Iordăchiuși – 5. Meluță, Vătafu-cpt, 20. Carp – 22. Marcu. 

Rezerve: 1. Părăluță, 23. Salamon – 3. Tunoaia, 6. Tătar, 7. Vlădulescu, 9. Rus, 10. Vasile, 11. Bâtea, 16. Bălăceanu, 17. Bistrian, 21. Roșie. Selecționer: Cristian Dulca

 

Finlanda: 12. Tamminem – 5. Koivisto, 15. Kuikka, 3. Nystrom, 2. Pikkujamsa – 9. Kosola, 4. Oling, 19. Peuhkurinen, 13. Siren – 18. Sallstrom-cpt, 22. Rantala. 

Rezerve: 1. Koivunen, 23. Korpela – 6. Lindstrom, 7. V. Koivisto, 8. E. Siren, 10. Alanen, 11. Heroum, 14. Viinikka, 16. Hartikainen, 17. Franssi, 20. Nurmi, 21. Sevenius. Selecționer: Marko Saloranta

 

 

30-11-2023
10:13

Plimbare pe o vreme de poveste

Jucătoarele naționalei de fotbal feminin a României au ieșit la o plimbare cu câteva ore înainte de meciul din deplasare cu Finlanda, din Liga Națiunilor.

românia fotbal feminin

Elevele lui Cristi Dulca s-a plimbat în jurul hotelului unde sunt cazate în Turku, pe o ninsoare ca în povești.

românia fotbal feminin

29-11-2023
07:18

Andrea Herczeg a părăsit cantonamentul echipei naționale

Pierdere importantă pentru selecționerul Cristi Dulca înaintea partidelor cu Finlanda și Croația din Liga Națiunilor.

Andrea Herczeg a acuzat probleme medicale și, fiindcă acestea nu îi dădeau posibilitatea să evolueze în cele două partide, a părăsit cantonamentul echipei naționale înainte de plecarea în Finlanda, care a avut loc marți la prânz.

 

28-11-2023
15:00

Tricolorele au încheiat ultimul antrenament în țară înaintea duelului cu Finlanda

Tricolorele au terminat ultimul antrenament înainte de deplasarea în Finlanda. România s-a pregătit la Mogoșoaia cu gândul la duelul de joi, de la ora 18:45, care se va desfășura la Turku.

După partida contra Finlandei, naționala feminină de fotbal a României va reveni în țară pentru duelul contra Croației. Fanii vor avea șansa să le vadă pe viu pe tricolore pe Arcul de Triumf, pe 5 decembrie, de la ora 20:00.

27-11-2023
16:27

Antrenament la Buftea pentru ”tricolore”

Jucătoarele naționalei de fotbal feminin a României au susținut luni dimineață o primă ședință de pregătire la Centrul Național de la Buftea.

românia fotbal femini

Elevele lui Cristi Dulca, care se pregătesc pentru partida cu Finlanda, programată joi, 30 noiembrie, de la ora 18:45, pe Veritas Stadion din Turku, vor mai avea și după amiază un antrenament.

românia fotbal feminin

Mai exact, partida cu Finlanda a fost programată pe 30 noiembrie, în deplasare, în timp ce meciul cu Croația se va disputa pe 5 decembrie, conform FRF.ro. ”Ca întotdeauna, suntem alături de naționala feminină pe parcursul întregii acțiuni, unde vă așteptăm cu toate noutățile, concursuri cu premii și alte surprize!”, transmit oficialii Federației.

Tricolorele se pregătesc de ultimele două partide din Liga Națiunilor

Așadar, conform sursei citate, o parte dintre tricolore au ajuns deja în cantonamentul de la Mogoșoaia, fiind pregătite de aceste două meciuri grele. ”Urmează puțină odihnă și un antrenament în sală după jocurile disputate în acest weekend! Rămâneți cu ochii pe #JurnalulDeCantonament!”, se mai arată pe blogul FRF.

ADVERTISEMENT

”Bună ziua de la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, unde ne pregătim să le întâmpinăm pe tricolore pentru ultima acțiune din 2023! În așteptarea lor, vă invităm să facem ”încălzirea” cu un video din arhiva tricolorelor, care are în prim-plan duo-ul format din Camelia Ceasar și Brigitta Goder :)”, mai precizează cei de la FRF. Așadar, atmosferă bună în vestiarul tricolorelor, după cum se poate vedea.

Lotul României pentru meciurile cu Finlanda și Croația

Pentru meciurile cu Finlanda și Croația, la națională au fost chemate cele mai în formă și cele mai valoroase jucătoare ale României, după cum urmează. Așadar, portarii selecționați sunt Andreea Părăluță (Levante UD/Spania), Camelia Ceasar (AS Roma/Italia), Szidonia Salamon (CS Gloria 2018 BN).

ADVERTISEMENT

Cât despre linia de fund, România se va baza pe Antonia Bratu (Politehnica Timișoara), Teodora Meluță (Politehnica Timișoara), Claudia Bistrian (Banat Girls), Alexandra Tunoaia (Brescia Calcio Femminile/Italia), Erika Gered (Diosgyori VTK/Ungaria), Brigitta Goder (Ferencvarosi TC/Ungaria) și Ana Maria Stanciu (Farul Constanța).

La mijloc au fost chemate la națională Ioana Bortan (Farul Constanța), Olga Iordăchiuși (Farul Constanța), Ioana Bălăceanu (Universitatea Cluj), Giorgiana Vasile (CS Gloria 2018 BN), Andrea Herczeg (FK Csikszereda Miercurea Ciuc), Ana Vlădulescu (Haladás-Viktoria FC/Ungaria), Ștefania Vătafu (RSC Anderlecht/Belgia), Genoveva Roșie (CS Gloria 2018 BN) și Mădălina Tătar (Vitoria Sport Clube/Portugalia).

ADVERTISEMENT

În final, greul în atac va fi dus de Laura Rus (Farul Constanța), Mara Bâtea (Universitatea Cluj), Carmen Marcu (Universitatea Cluj) și Cristina Carp (Young Boys Berna/Elveția). Până acum, România a reușit să învingă pe 22 septembrie în Croația, scor 2-1, însă a pierdut pe teren propriu cu Finlanda, 0-1, pe 26 septembrie 2023.

Cristian Dulca, nemulțumit după ultimul meci din Croația: „Ne așteptam la altceva”

”Aș vrea să încep cu jocul cu Croația, de la care ne așteptam la altceva. Sigur că nu sunt mulțumit de rezultat, dar sunt mulțumit de cum s-au comportat fetele, de echipă, dar așa este în fotbal, pregătim ceva și pe teren se întâmplă altceva. Dar mai avem cinci jocuri și eu sunt încrezător pentru că le văd foarte motivate pe fete.

ADVERTISEMENT

Este un meci important cu Finlanda. Cu fetele care sunt acum cred că vom face o figură frumoasă. Ar fi important să umplem ‘Arcul de Triumf’, să le încurajăm pe fete și să fim alături de echipa națională”, declara selecționerul Cristian Dulca înainte de dubla din septembrie. Acum, tricolorele vor avea șansa să-și ia revanșa în fața rivalelor din grupă.

ADVERTISEMENT