Fotbal intern

FRF tranșează disputa Croitoru – Cristescu: „Cu licența lui, obținută în Moldova, e clar”

10.05.2021 | 17:07
FRF transeaza disputa Croitoru  Cristescu Cu licenta lui obtinuta in Moldova e clar
ADVERTISEMENT

Meciul câștigat de FC Botoșani pe stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova, împotriva Universității, scor 3-2, a reaprins scandalul pe tema antrenorilor fără licență din primul eșalon. Criticat dur de Silvian Cristescu, fostul căpitan al „juveților”, care nu s-a sfiit să-l numească „antrenorul cu portarii de la Botoșani” și „soțul antrenoarei”, acuzând influența mare a soției sale în cadrul clubului, Marius Croitoru nu are parte de aliați nici la FRF.

Cu licența lui, obținută în Moldova, e clar: trebuie să facă o diferență de ore care nu se fac în Moldova”, îi transmite directorul tehnic Mihai Stoichiță, amintind noile convenții ale forului european.

ADVERTISEMENT

Deși figurează în acte ca antrenor cu portarii, Croitoru deține Licența A, care îi permite să ocupe și în mod oficial o funcție de secund la nivelul primului eșalon. „Voi schimba, să fie trecut antrenor secund”, a anunțat tehnicianul de 40 de ani.

Mihai Stoichiță îi răspunde lui Marius Croitoru: „Are licența B”

În momentul în care Mirel Rădoi a semnat cu FRF, avea licența C, care îi dădea dreptul să antreneze o echipă națională la nivelul de U21, plus dispensa la UEFA. Când a preluat naționala României, era cursant la licența PRO.

ADVERTISEMENT

Răspunsul de la UEFA privind actele a fost clar, la fel ca în România: dacă ești student sau cursant la licența PRO, ai dreptul să antrenezi pe perioada licenței o echipă de seniori. Așa e legea. La fel și Mutu.

Când a fost numit la naționala U21, era cursant la licența PRO. Deci nu e vorba de lipsa unei gradații. Deci licența A sau neavând licență PRO, nu ai dreptul să antrenezi în prima ligă. Sau în cazul lui Croitoru, din păcate, el are licența B.

ADVERTISEMENT

Dacă instaurăm lipsa de legalitate la nivel de competiții, nu e în regulă. Eu nu am nimic cu ei, îmi sunt simpatici, dragi, i-am tolerat. Sau Prepeliță, care mi-e apropiat, nu are dreptul să conducă o echipă în Liga 1.

Cu licența lui Croitoru, obținută în Moldova, e clar: trebuie să facă o diferență de ore care nu se fac în Moldova. Am vorbit cu el. Conform noii convenții ale UEFA, regulile sunt clare, ne obligă UEFA”, a declarat Mihai Stoichiță la Digisport.

ADVERTISEMENT

Reacția lui Marius Croitoru: „Dacă m-aș fi apucat când m-am lăsat de fotbal, ajungeam să iau Licența Pro la 45-46 de ani”

De cealaltă parte, chiar dacă pe foaia de joc figurează ca antrenor cu portarii, Marius Croitoru susține că poate ocupa oficial o funcție de secund la nivelul Ligii 1. Ba chiar are de gând să opereze această modificare cât mai repede cu putință.

Fac școala de antrenori de șase ani, de când eram jucător la Timișoara. În șase ani de zile am putut lua doar Licența A. Sunt foarte mulți antrenori care au antrenat cu Licența A în România. Eu nu că nu vreau să fac școala, dar atât mi-a permis timpul.

Dacă m-aș fi apucat când m-am lăsat de fotbal, ajungeam să iau Licența Pro la 45-46 de ani. Asta e problema. Da, pe legitimația mea scrie antrenori cu portarii, dar voi schimba, să fie trecut antrenor secund”, a reacționat tehnicianul moldovenilor.

ADVERTISEMENT