Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

FRF vrea o schimbare crucială în noul sezon de SuperLiga: “Trebuie să facem asta”

Echipele românești angrenate în Europa au de suferit în startul fiecărui sezon. Cu meciuri din trei în trei zile, dar și cu presiunea rezultatului, formațiile din Liga I nu reușesc să facă față provocărilor. FRF sare în ajutorul lor.
05.09.2023 | 09:14
FRF vrea o schimbare cruciala in noul sezon de SuperLiga Trebuie sa facem asta
Andrei Vochin, PROPUNERE FERMA din NOUL SEZON al SuperLigii. colaj: fanatik.ro
ADVERTISEMENT

După o campanie dezamăgitoare pe plan european a echipelor românești, FRF pregătește un set de reguli menite să ajute formațiile din Liga I. Propunerea federalilor este ca Liga I să amâne din start anumite partide în momentul în care echipele respective se luptă pentru intrarea în grupele unei competiții europene.

FRF sare în ajutorul echipelor

“Din punctul meu de vedere, cred că ar trebui făcut un pachet de legi speciale pentru echipele calificate în cupele europene. Să se știe de la început, dinainte să se tragă țintarul, ca să nu spună cineva că mă pui să joc între meciuri. Ar trebui să fie așa cum fac din ce în ce mai multe țări cu fotbal bun.

ADVERTISEMENT

Se amână meciuri în Olanda, se amână meciuri în Grecia, se amână meciuri în Turcia tocmai pentru a avea echipele pregătite să lupte 100% pentru o sursă de finanțare extrem de importantă așa cum este cea din premiile UEFA”, a declarat Andrei Vochin.

FCSB, CFR Cluj, Farul și Sepsi au avut parte de un sezon nereușit pe plan european. Cele patru echipe nu au reușit să pătrundă în faza grupelor și au rămas să se bată la campionat în acest an. Ba mai mult, Farul și Sepsi nu au putut să facă față numărului mare de partide și au pierdut puncte prețioase în campionat.

ADVERTISEMENT

Problema meciurilor amânate a ajuns la cote înalte deoarece unele echipe nu și-au dorit să își amâne etapa. Iași a contestat amânarea meciului cu Sepsi pentru că a fost anunțată prea din scurt. Legea la care lucrează cei de la FRF este menită să elimine aceste probleme încă din start.

FRF va colabora cu LPF pentru realizarea acestui obiectiv

“O viziune bună ar trebui să conducă către o astfel de măsură. Federația sprijină orice fel de acțiune de sprijin pentru echipele din cupele europene. Drept dovadă, atât cât a ținut de FRF, o lege s-a dat. S-a dat chiar săptămâna trecută la ultimul comitet executiv.

ADVERTISEMENT

Meciul de supercupă, care se juca pe teren neutru, se va juca pe terenul campioanei pentru că locul unde suntem în coeficientul UEFA, datorită, sau pentru că, depinde cum vrei să o iei, prima echipă care intră în competiție este echipa campioană.

Ea merge în primul tur, mult mai devreme, iar atunci trebuie să îi faci posibilă o perioadă de odihnă cât mai mare, astfel încât să nu mai facă o deplasare, să joace pe teren propriu”, a declarat Andrei Vochin în cadrul emisiunii FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

 

FANATIK SUPERLIGA este LIVE și EXCLUSIV pe FANATIK.RO. Emisiunea se difuzează în fiecare luni, marți și vineri de la 10:30, iar în premieră, în aceeași zi de la 17:30. Emisiunea este pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

O noua lege FRF

 

ADVERTISEMENT