Life

Fructele care nu trebuie să lipsească în noaptea de Revelion. Aduc mare noroc în noul an

Fructele pe care e musai să le consumi la trecerea dintre ani. Se spune că aduc prosperitate, fiind vorba de tradiții păstrate cu sfințenie.
31.12.2022 | 17:24
Fructele care nu trebuie sa lipseasca in noaptea de Revelion Aduc mare noroc in noul an
Fructele pe care e musai să le consumi la trecerea dintre ani. Se spune că aduc prosperitate. Sursa foto: pixabay.com
ADVERTISEMENT

Fructele care nu trebuie să lipsească în noaptea de Revelion. FANATIK îți dezvăluie care sunt produsele care aduc mare noroc în noul an și prosperitate materială.

Fructele pe care e musai să le consumi la trecerea dintre ani. Se spune că aduc prosperitate

Românii păstrează foarte multe obiceiuri și tradiții pentru noaptea dintre ani, una dintre acestea având legătură cu masa și cu fructele care se consumă de Revelion. Printre acestea se numără strugurii care aduc bogăție.

ADVERTISEMENT

Se spune că este bine să consumăm 12 boabe pentru fiecare lună din anul ce vine. Acest obicei are loc la miezul nopții și atrage belșugul în casă. În plus, aceste fructe dulci și aromate sunt văzute ca o formă de speranță.

Mai mult decât atât, pentru fiecare boabă se pune o dorință. Tradiția spune că acestea să fie rostite din tot sufletul pentru a se îndeplini în anul ce urmează. Se mai spune că cele puse în noaptea de Revelion devin realitate mult mai repede.

ADVERTISEMENT

De asemenea, conform spectacola.ro, de pe masa de sărbătoare nu trebuie să lipsească rodiile, care sunt simbolul fertilității. Culoarea roșie simbolizează inima omului sănătos.

Cuplurile care vor să aibă un copil trebuie să guste neapărat smochine în noaptea de Revelion. Merele ar fi bine să nu fie evitate pentru că sunt semn de belșug și prosperitate.

ADVERTISEMENT

Produse complet interzise în noaptea de Revelion

La polul opus, există și câteva produse care sunt complet interzise în noaptea de Revelion. Carnea de pui sau preparatele care conțin acest produs ar fi bine să fie evitate pentru că nu aduc nimic bun.

Superstiția spune că această pasăre, care obișnuiește să răscolească pământul, împrăștie norocul și asta înseamnă că noul an nu va aduce lucruri frumoase.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, carnea de pește și cea de gâscă se află pe lista alimentelor care sunt consumate frecvent și care aduc prosperitate.

ADVERTISEMENT