Life

Cele mai bune rețete pentru masa de Revelion. Invitații te vor aplauda la scenă deschisă

Mesele de sărbători sunt, de multe ori, motiv de mândrie pentru gazdă, motiv pentru care FANATIK îți propune rețete care să dea pe spate invitații.
30.12.2022 | 08:30
Cele mai bune retete pentru masa de Revelion Invitatii te vor aplauda la scena deschisa
Cele mai bune rețete pentru masa de Revelion. Ce poți să gătești, pe lângă piftie, salată de boeuf sau sarmale
ADVERTISEMENT

Pentru că de Revelion nu se știe niciodată cine-ți calcă pragul, trebuie să te pregătești cu cele mai delicioase rețete. Invitații au nevoie de preparate numai unul și unul, așa că iată cele mai bune idei pentru masa de Revelion. Aceste rețete de Revelion cu siguranță îi vor face pe cei care le savurează să te aplaude la scenă deschisă!

Cele mai bune rețete pentru masa de Revelion. Ce poți să gătești, pe lângă piftie, salată de boeuf sau sarmale

Știm cu toții că, printre rețetele pentru masa de Revelion se regăsesc și celebrele sarmale, salata de boeuf, dar și cozonacul și piftia. Dacă vrei ceva extra și inedit, ți-am pregătit cele mai tari rețete pentru tine și cei dragi.

ADVERTISEMENT

Rețete pentru masa de Revelion. Somon la cuptor pe pat de legume

Dacă vrei să-ți impresionezi invitații cu cele mai bune rețete pentru masa de Revelion, neapărat trebuie să faci somon la cuptor pe pat de legume. Iată de ce ingrediente ai nevoie:

– Un somon întreg

– 2 căpățâni de usturoi

– ulei de măsline

– sare, piper

– cimbru proaspăt sau uscat

– o lămâie

– 7/8 cartofi mari

– 3/4 morcovi

– o rădăcină de țelină

– 2/3 ardei grași

Mod de preparare: Spală bine somonul și condimentează-l după gust, cu sare și piper. Taie legumele în fâșii nici prea subțiri, nici prea groase și pune-le într-o tavă în care ai pus deja hârtie de copt. Este esențial să le așezi peste tot în tavă și să formeze un pat pentru somon.

ADVERTISEMENT

După ce ai adăugat legumele, adaugă și cățeii de la o căpățână de usturoi, printre acestea. Condimentează cu sare și piper, de asemenea. Pune somonul peste patul de legume, iar în interiorul acestuia adaugă restul de usturoi. Pe deasupra pune cimbrul și taie câteva felii de lămâie pe care le distribui atât pe patul de legume, cât și pe somon. Pune ulei de măsline peste tot și asigură-te că atât legumele, cât și peștele, se pot găti uniform.

Pune totul la cuptor pentru 40/45 de minute și rețeta este gata! Cu siguranță invitații tăi din noaptea de Revelion vor fi impresionați și te vor aplauda la scenă deschisă!

ADVERTISEMENT

Rețete pentru masa de Revelion. Tagliatelle cu mix de fructe de mare

Dacă ești iubitor de fructe de mare, cu siguranță această rețetă este perfectă pentru tine și te asigurăm că și pentru cei dragi va fi la fel! Iată de ce ai nevoie, pentru a o prepara:

– 1 pachet tagliatelle

– o cutie mix fructe de mare

– pătrunjel proaspăt

– 5 căței de usturoi

– pastă de tomate

– sare, piper

– o lămâie

– 2/3 linguri ulei de măsline

Mod de preparare. Rețeta de tagliatelle cu fructe de mare este perfectă pentru Revelion și extrem de simplu de preparat. Pentru început, pune pe foc o oală cu apă și presară un praf de sare. Când apa a început să fiarbă, adaugă pastele și lasă la fiert pentru 7/9 minute. Nu uita, pastele se fac al dente, deci nu trebuie să le lași pe foc până se fierb prea tare, căci își strică atât textura, cât și gustul.

ADVERTISEMENT

Într-o tigaie pune puțin ulei de măsline și taie mărunt cățeii de usturoi. Lasă la prăjit pentru 2/3 minute, până când usturoiul capătă o culoare aurie. Adaugă, apoi, o jumătate de pahar de apă.

Adaugă mixul de fructe de mare și lasă totul la fiert pentru maxim 10 minute. Pune pasta de tomate și pătrunjelul tocat mărunt și mai lasă la fiert pentru încă 5 minute, până când scade, treptat, apa din tigaie și rămâne sosul mai dens. Adaugă tagliatellele și amestecă bine. Adaugă și zeama de lămâie și mai condimentează, după gust, cu sare și piper. Poftă bună!

ADVERTISEMENT