Life

Fructele pe care mulți români le consumă și care îngrașă. Mihaela Bilic: “Colăcel de grăsime pe burtă”

Fructele pe care mulți români le consumă fără să știe că îngrașă foarte tare. Mihaela Bilic avertizează că putem face colăcei de la ele!
09.09.2023 | 15:46
Fructele pe care multi romani le consuma si care ingrasa Mihaela Bilic Colacel de grasime pe burta
Fructele pe care mulți români le consumă și care îngrașă. Foto Colaj Fanatik / Facebook și pixabay
ADVERTISEMENT

Fructele pe care mulți români le consumă și care îngrașă. Mihaela Bilic a avertizat că putem face un colăcel de grăsime din cauza lor.

Fructele pe care mulți români le consumă și care îngrașă

Fructele care pot să ne îngrașe sunt unele pe care le alegem crezând că sunt sănătoase pentru noi și ne fac doar bine.

ADVERTISEMENT

Nu este chiar așa, după cum a explicat nutriționistul Mihaela Bilic. Toate fructele pot duce la îngrășare. Un măr, căpșunile sau o portocală ne pot face să facem un colăcel de grăsime pe burtă.

Consumul de fructe aduce un aport de zahăr în organism, iar dacă le mâncăm în exces putem suprasolicita ficatul și să facem colăcei pe burtă.

ADVERTISEMENT

„Zahărul din fructe este procesat exclusiv în ficat și dacă depășim un aport de 50g/zi riscăm un dezechilibru metabolic cu apariția depozitelor de grăsime pe abdomen și un nivel crescut de trigliceride în sânge.

Din ce provine fructoza? Din fructe, miere și zahăr, care este un amestec de glucoză și fructoză. Ca să nu obosim ficatul și să nu ne trezim cu un colăcel de grăsime pe burtă, trebuie să reducem consumul de miere și zahăr”, a spus nutriționistul.

ADVERTISEMENT

Care sunt fructele care au cel mai mare conținut de fructoză

Dacă vorbim despre fructele care au cel mai mare conținut de fructoză, atunci în top sunt cireșele, pepenii și strugurii. Ele ne pot face să ne îngrășăm mult mai ușor!

„Fructele campioane la conținutul de fructoză sunt cireșele, pepenii și strugurii. Deși are tot 4 cal/g precum proteinele din carne și amidonul din făinoase, fructoza îngrașă mai tare decât caloriile pe care le conține”, a explicat nutriționistul.

ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic ne mai învață și că trebuie să consumăm fructele așa cum sunt ele, nu în sucuri. Deci mai bine mâncăm o portocală decât să o stoarcem și să bem suc de portocale.

„Cât despre fructe, să le consumăm proaspete, mestecate cu tot cu pulpă, nu transformate în suc- în felul acesta fructoza se absoarbe treptat și în cantitate mai mică.”, a mai spus ea.

ADVERTISEMENT