Life

Fructul banal care te poate ucide. E folosit în diete, dar nu mulți cunosc efectele adverse

Un fruct banal te poate ucide în anumite condiții. E folosit în diete, iar românii îl adoră. Puțini știu însă de efectele sale adverse.
16.11.2023 | 13:25
Fructul banal care te poate ucide E folosit in diete dar nu multi cunosc efectele adverse
Fructul banal care te poate ucide. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Un fruct banal care are o mulțime de beneficii pentru organism te poate ucide. Este important să știm cum să îl consumăm, dar și cum să ne ferim de efectele adverse pe care le are.

Fructul banal care te poate ucide

Fiecare fruct în parte are beneficiile sale pentru organism. Nimeni nu ne spune însă că trebuie să fim atenți la anumite combinații. Efectele pot fi devastatoare dacă nu ținem cont de aceste sfaturi.

ADVERTISEMENT

Fructul banal care te poate ucide este chiar grapefruit-ul. Sigur îl ai în casă, ori poate l-ai consumat măcar de câteva ori. De altfel este un fruct recomandat în diete, ajutând la pierderea în greutate.

Cum te poate ucide acest fruct? Deși are o mulțime de beneficii pentru organism, poate duce și la deces. Acesta nu trebuie amestecat cu anumite medicamente, avertizează specialiștii.

ADVERTISEMENT

Un studiu publicat în revista Canadian Medical Association Journal arată că anumite medicamente pot interacționa cu grapefruit-ul. Iar efectele pot fi extrem de neplăcute. Despre ce medicamente este vorba?

Cum interacționează grapefruit-ul cu medicamentele

În cazul femeilor, pilulele contraceptive pot interacționa cu grapefruit-ul. De asemenea, în aceeași categorie avem și somniferele, dar și medicamentele pentru anxietate, arată farmacologul Joe Graedon. De ce te poate ucide acest fruct în combinație cu anumite medicamente?

ADVERTISEMENT

Niște substanțe chimice naturale regăsite în grapefruit eliberează o enzimă în stomac, arată specialistul. Mai departe, aceasta descompune medicamentele și determină o creștere a cantității care ajunge în sânge.

Astfel, o persoană poate ajunge să se intoxice fără să își dea seama. Iar în anumite cazuri, interacțiunea dintre cele medicamente și grapefruit poate duce chiar și la deces, atunci când nu se intervine la timp.

ADVERTISEMENT

“Deoarece medicamentul nu este metabolizat asa cum ar fi in mod normal, vei ajunge la un risc mai mare de intoxicare cu ingredientele lui. De exemplu, dacă vi se prescrie o doză specifică de pilule de tensiune arterială, doza singură este menită să vă mențină tensiunea arterială sub control.

Dar daca o luați împreună cu suc de grapefruit sau grapefruit, s-ar putea să obtineți echivalentul a trei, patru sau chiar 10 pastile“, a explicat specialistul.

Astfel, dacă vrei să fii în siguranță și să poți consuma grapefruit, cel mai bine ceri sfatul medicului. Acesta îți poate spune dacă medicamentele prescrise pot interacționa sau nu cu acest fruct.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat...
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat după alegeri. Urmează 24 de ore critice pentru premierul slovac
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani...
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani care a părăsit definitiv SUA pentru România: E un exemplu
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la...
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
Se iese MAI DEVREME la PENSIE! Au anunțat
Se iese MAI DEVREME la PENSIE! Au anunțat
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al...
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini fabuloase cu cei doi
Doi absolvenți de MIT, acuzaţi că au furat milioane de dolari în criptomonede,...
Doi absolvenți de MIT, acuzaţi că au furat milioane de dolari în criptomonede, în doar 12 secunde
Răzvan Simion s-a pocăit! Decizia incredibilă luată la 43 de ani! ''Fac tot...
Răzvan Simion s-a pocăit! Decizia incredibilă luată la 43 de ani! ''Fac tot felul de terapii interesante''
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților