Life

Fructul plin de vitamine care te poate ajuta să slăbești. Mulți români îl consumă, dar nu știu ce beneficiu are pentru sănătate

Fructul care este ideal în lupta cu greutatea. Multe persoane îl consumă, însă nu îi cunosc proprietățile extraordinare.
16.11.2023 | 16:40
Fructul plin de vitamine care te poate ajuta sa slabesti Multi romani il consuma dar nu stiu ce beneficiu are pentru sanatate
Fructul care este ideal în lupta cu greutatea. Multe persoane îl consumă, însă nu îi cunosc proprietățile extraordinare. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Fructul plin de vitamine care te poate ajuta să slăbești. Mulți români îl cumpără, dar nu știu ce beneficiu are pentru sănătate. Acesta are grijă de dispoziția și starea noastră de bine datorită unei substanțe care se transformă în serotonină.

Fructul care este ideal în lupta cu greutatea. Multe persoane îl consumă, însă nu îi cunosc proprietățile extraordinare

Fructul care este ideal în lupta cu greutatea. Multe persoane îl consumă simplu sau în deserturi, însă nu îi cunosc proprietățile extraordinare. Bananele au sub 100 de calorii și au în compoziția lor potasiu și magneziu, perfecte pentru funcționarea optimă a sistemului nervos și a mușchilor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, acest fruct exotic mai conține fibre, vitamina B6, vitamina C, mangan. Acești nutrienți esențiali au o serie de beneficii în organismul uman și specialiștii spun că sunt o adevărată explozie de aromă.

Mai mult, cercetările realizate de-a lungul anilor au arătat că sunt foarte importante în procesul de pierdere în greutate. Totodată, acest fruct exotiv reduce aportul caloric și ajută la pierderea kilogramelor în plus.

ADVERTISEMENT

În plus, bananele conțin triptofan, un aminoacid esențial care se transformă în serotonină. Această substanță contează foarte mult în starea de bine și în echilibrul psihic. Consumul zilnic al acestui fruct ține medicul departe.

Ce beneficii au bananele în organism

Bananele sunt fructe versatile care se pot consuma simple, în diverse preparate culinare și smoothie-uri. Una dintre cele mai importante proprietăți ale sale este că înlocuiește zahărul rafinat și nevoia constantă de dulce.

ADVERTISEMENT

Aceste fructe promovează sațietatea, ajută digestia și sunt perfecte în lupta cu greutatea. Contribuie la o dietă echilibrată și sănătoasă și previn balonarea datorită potasiului din compoziția sa. Mineralul menține un echilibru corect al fluidelor din organism.

„Bananele conțin până la 12% din valoarea zilnică de fibre. Fibrele nu conțin calorii și nu pot fi digerate de organism, astfel încât pot reduce pasiv consumul de calorii și pot contribui la pierderea sănătoasă în greutate.

ADVERTISEMENT

În plus, bananele mai verzi conțin mai mult amidon rezistent, care se descompune și mai lent și poate acționa ca un prebiotic pentru a ajuta la îmbunătățirea sănătății intestinului”, a explicat un specialist pentru eatthis.com.

De aceeași părere este și Mihaela Bilic. Nutriționistul vedetelor a declarat la un moment dat că bananele sunt alcaline, nicidecum acide cum sunt citricele și mărul. Acesta este motivul pentru care sunt prietenoase cu tubul digestiv și nu stimulează pofta de mâncare.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a...
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a asistat la Roma VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe...
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: Incredibil de frumoasă!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie...
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie în următoarele zile
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie