Life

Fructul plin de vitamine care te poate ajuta să slăbești. Mulți români îl consumă, dar nu știu ce beneficiu are pentru sănătate

Fructul care este ideal în lupta cu greutatea. Multe persoane îl consumă, însă nu îi cunosc proprietățile extraordinare.
16.11.2023 | 16:40
Fructul plin de vitamine care te poate ajuta sa slabesti Multi romani il consuma dar nu stiu ce beneficiu are pentru sanatate
Fructul care este ideal în lupta cu greutatea. Multe persoane îl consumă, însă nu îi cunosc proprietățile extraordinare. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Fructul plin de vitamine care te poate ajuta să slăbești. Mulți români îl cumpără, dar nu știu ce beneficiu are pentru sănătate. Acesta are grijă de dispoziția și starea noastră de bine datorită unei substanțe care se transformă în serotonină.

Fructul care este ideal în lupta cu greutatea. Multe persoane îl consumă, însă nu îi cunosc proprietățile extraordinare

Fructul care este ideal în lupta cu greutatea. Multe persoane îl consumă simplu sau în deserturi, însă nu îi cunosc proprietățile extraordinare. Bananele au sub 100 de calorii și au în compoziția lor potasiu și magneziu, perfecte pentru funcționarea optimă a sistemului nervos și a mușchilor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, acest fruct exotic mai conține fibre, vitamina B6, vitamina C, mangan. Acești nutrienți esențiali au o serie de beneficii în organismul uman și specialiștii spun că sunt o adevărată explozie de aromă.

Mai mult, cercetările realizate de-a lungul anilor au arătat că sunt foarte importante în procesul de pierdere în greutate. Totodată, acest fruct exotiv reduce aportul caloric și ajută la pierderea kilogramelor în plus.

ADVERTISEMENT

În plus, bananele conțin triptofan, un aminoacid esențial care se transformă în serotonină. Această substanță contează foarte mult în starea de bine și în echilibrul psihic. Consumul zilnic al acestui fruct ține medicul departe.

Ce beneficii au bananele în organism

Bananele sunt fructe versatile care se pot consuma simple, în diverse preparate culinare și smoothie-uri. Una dintre cele mai importante proprietăți ale sale este că înlocuiește zahărul rafinat și nevoia constantă de dulce.

ADVERTISEMENT

Aceste fructe promovează sațietatea, ajută digestia și sunt perfecte în lupta cu greutatea. Contribuie la o dietă echilibrată și sănătoasă și previn balonarea datorită potasiului din compoziția sa. Mineralul menține un echilibru corect al fluidelor din organism.

„Bananele conțin până la 12% din valoarea zilnică de fibre. Fibrele nu conțin calorii și nu pot fi digerate de organism, astfel încât pot reduce pasiv consumul de calorii și pot contribui la pierderea sănătoasă în greutate.

ADVERTISEMENT

În plus, bananele mai verzi conțin mai mult amidon rezistent, care se descompune și mai lent și poate acționa ca un prebiotic pentru a ajuta la îmbunătățirea sănătății intestinului”, a explicat un specialist pentru eatthis.com.

De aceeași părere este și Mihaela Bilic. Nutriționistul vedetelor a declarat la un moment dat că bananele sunt alcaline, nicidecum acide cum sunt citricele și mărul. Acesta este motivul pentru care sunt prietenoase cu tubul digestiv și nu stimulează pofta de mâncare.

ADVERTISEMENT