Life

Fructul care e o bombă de vitamine și face minuni în diete. Costă doar 6 lei, dar are beneficii uimitoare

Acest fruct este o bombă de vitamine și face minuni în diete. Costă doar 6 lei, în ciuda faptului că are niște beneficii uimitoare.
20.01.2024 | 17:22
Fructul care e o bomba de vitamine si face minuni in diete Costa doar 6 lei dar are beneficii uimitoare
Fructul care e o bombă de vitamine și face minuni în diete. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Un banal fruct e o bombă de vitamine și de minerale și face minuni în dietă. Poate fi achiziționat din magazine cu prețuri de până la 6 lei, iar beneficiile pe care le are sunt de-a dreptul uimitoare.

Fructul care e o bombă de vitamine și face minuni în diete

Avem o mulțime de fructe și de legume din care putem alege dacă vrem un stil de viață sănătos. Unele dintre ele însă sunt de-a dreptul fabuloase și au mai multe beneficii decât am fi crezut vreodată.

ADVERTISEMENT

Exemplu este acest fruct care e o bombă de vitamine și face minuni în dietă. Oferă peste 412% din doza zilnică de vitamina C. Iar asta îl face cu adevărat un ingredient minune în dieta noastră.

Totodată, acest fruct poate să topească kilogramele nedorite și să reducă colesterolul. Are efecte benefice și în cazul anumitor afecțiuni, iar lista este cu mult mai lungă de atât.

ADVERTISEMENT

Nu este vorba nici despre portocală, nici despre lămâie și cu atât mai puțin despre grefe. Fructul care e o bombă de vitamine și face minuni în dietă este pomelo. Costă undeva pe la 6 lei în magazine, dar merită fiecare bănuț.

Pomelo, un fruct bogat în fibre și în vitamina C

Pe lângă faptul că e bogat în vitamina C, acest fruct este și o bombă de fibre. O singură bucată de pomelo conține 5 grame de fibre. Iar acestea sunt esențiale pentru menținerea greutății dorite și de asemenea, îmbunătățesc și starea de spirit.

ADVERTISEMENT

Și la capitolul calorii, pomelo e o surpriză. Un singur fruct are până la 230 de calorii. Din acestea însă, cea mai mare parte sunt proteine și fibre. Nu vorbim, deci, despre prea multe zaharuri. De ce este acest fruct o bombă de vitamine și face minuni în diete? Dincolo de faptul că e bogat în fibre și în vitamina C, el e plin și de antioxidanți.

De asemenea, conține și alte substanțe benefice pentru organism. Chiar și Marian Grigore, specialist în apifitoterapie, a dezvăluit că acest fruct e benefic în prevenirea și tratarea răcelilor și a gripelor. De asemenea, ne susține sistemul imunitar.

ADVERTISEMENT

“Fructul, ca oricare dintre citrice, poate fi consumat pentru prevenirea şi tratarea răcelilor şi gripelor şi este un bun stimulent al sistemului imunitar. De asemenea, previne arteroscleroza şi echilibrează presiunea arterială, graţie conţinutului de pectină”, explică Marian Grigore, specialist în apifitoterapie, conform Adevărul.

Iar studiile efectuate de-a lungul timpului au confirmat beneficiile uimitoare pe care acest pomelo le are. Și nu doar fructul proaspăt e recomandat, ci și alte ingrediente cheie care îl au la bază.

Spre exemplu, în comerț se găsesc uleiuri esențiale din coajă de pomelo. Acestea au proprietăți antifungice, dar și antibacteriene. Iar acestea sunt doar o parte dintre motivele pentru care acest fruct merită să fie inclus în dieta noastră zilnică.

ADVERTISEMENT