Life

Fructul care nu trebuie consumat niciodată dacă nu e copt perfect. Te poate îmbolnăvi

Acest fruct nu trebuie consumat niciodată dacă nu e copt perfect. Poate să te îmbolnăvească și să devină un real pericol.
12.11.2023 | 18:00
Fructul care nu trebuie consumat niciodata daca nu e copt perfect Te poate imbolnavi
Fructul care nu trebuie consumat niciodată dacă nu e copt perfect. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Acest fruct nu trebuie consumat niciodată nu este copt perfect. Specialiștii spun că poate să ne îmbolnăvească atunci când culoarea sa este verde. De altfel, poate deveni și unul dintre cele mai periculoase.

Fructul care nu trebuie consumat niciodată dacă nu e copt perfect

Fructul care nu trebuie consumat niciodată dacă nu e copt perfect este ackee. Dacă nu ai mai auzit de el, este vorba despre un fruct de culoarea roșu aprins, delicios, care provine din regiunile tropicale și subtropicale.

ADVERTISEMENT

În Africa de Vest crește în general acest fruct. De altfel este un ingredient cheie în bucătăria din Jamaica. Bucătarii îl folosesc în numeroase rețete, în special în mâncarea lor tradițională numită “ackee și saltfish”.

Cum arată acest fruct? Are o formă ovală și o coajă verde. Iar când fructul este copt, acesta se deschide și dezvăluie o parte comestibilă. Semințele roșii însă nu sunt comestibile, ci din contră, sunt toxice, atunci când fructul este crud.

ADVERTISEMENT

Mai exact, conform specialiștilor, acest fruct nu trebuie consumat niciodată dacă nu e copt perfect, pentru că poate duce la o otrăvire alimentară. Acesta conține hipoglicina, o substanță care poate afecta sistemul nervos.

În scurt timp, aceasta poate cauza hipoglicemie. Tocmai din acest motiv, acest fruct trebuie consumat doar după ce coacerea este una completă. Este singura modalitate prin care să evităm pericolul.

ADVERTISEMENT

Ce beneficii are ackee pentru organism

Iar dacă urmăm sfaturile specialiștilor ne putem bucura de o mulțime de beneficii. Pe cât de periculos este acest fruct când e crud, pe atât de sănătos este atunci când este consumat în starea lui optimă.

ADVERTISEMENT

Acesta este bogat în vitamina C, dar și alte vitamine, minerale, dar și antioxidanți. De asemenea, fructul conține potasiu, care este esențial la rândul său pentru o bună funcționare a organismului.

Alături de ce poate fi consumat? În arta culinară, ackee este utilizat în combinație cu legume, precum ceapă, dar și ardei iute. De asemenea, poate consumat și împreună cu pește, dar și cu alte alimente.