Life

Fructul care te poate ajuta să ai o imunitate mai bună. Are numeroase beneficii pentru sănătate

Fructul care te ajută să ai o imunitate mai bună. Are multe beneficii pentru sănătatea ta. Se găsește ușor, iar gustul e delicios.
13.05.2023 | 00:45
Fructul care te poate ajuta sa ai o imunitate mai buna Are numeroase beneficii pentru sanatate
Ce fruct să consumi pentru creșterea imunității. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Nu mulți știu despre beneficiile pe care le are fructul care te poate ajuta să ai o imunitate mai bună. Este foarte bun pentru sănătate. Se găsește foarte ușor, este ieftin și are un gust delicios. Multe persoane îl evită, optând pentru alte fructe.

Fructul care te poate ajuta să ai o imunitate mai bună. Este delicios și are multe beneficii pentru sănătate

Este un lucru cunoscut faptul că o dietă echilibrată este compusă și din multe fructe. Cu toate acestea, multe persoane se gândesc adesea la mere, banane sau grapefruit atunci când vine vorba să consume fructe, dar sunt și unele mai “exotice”, care sunt și ele foarte sănătoase.

ADVERTISEMENT

De exemplu, nu toată lumea știe despre beneficiile pe care le are kiwi, o sursă importantă de vitamine și minerale, care sunt foarte sănătoase pentru organism. Acest fruct este foarte bun pentru sistemul digestiv, de exemplu.

Kiwi conține mai multe tipuri de fibre care pot regla nivelul de zahăr din organism. În plus, sunt benefice și pentru acidul gastric. Fructul poate fi eficient și dacă suferi de constipație.

ADVERTISEMENT

În general, fructele și legumele contribuie la sănătatea inimii, însă kiwi-ul poate avea chiar mai multe avantaje. Potrivit unui studiu, cei care au consumat 3 kiwi pe zi, timp de 8 săptămâni, aveau o tensiune arterială mai scăzută. Fructul ajută și la scăderea colesterolului.

Specialiștii spun că mai există și un alt motiv pentru care e bine să adaugi kiwi în dietă. Mai exact, acest fruct, care e și foarte delicios și aromat, asigură nivelul necesar de vitamina C în organism, notează click.ro.

ADVERTISEMENT

Ce beneficii mai are kiwi

În afară de aceste beneficii, kiwi-ul te poate ajuta foarte mult dacă vrei să scapi de kilogramele în plus. În afară de faptul că are fibre, acest fruct îți taie pofta de dulce, așa că vei slăbi mult mai ușor dacă îl incluzi în dietă. Te ajută să scapi și de senzația de foame, fiind destul de sățios.

Un fruct de kiwi are doar 34 de calorii, așa că îl poți consuma pe post de gustare. “Fructul de kiwi reprezintă o alegere foarte bună când dorim să tăiem pofta de dulce și să simțim sațietate”, a explicat Dr. Oana Pop, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice, potrivit smartliving.ro.

ADVERTISEMENT

De altfel, fructul de kiwi are un indice glicemic scăzut. Din acest motiv, specialiștii îl recomandă persoanelor care suferă de diabet, însă acestea trebuie să fie atente la cantitatea consumată.

ADVERTISEMENT