Life

Fructul vechi de 285 de ani care a fost scos la licitație. Suma impresionantă cu care s-a vândut

Un fruct cu o vechime de 285 de ani, adjudecat pentru o sumă uriașă, la o vânzare publică. Câți bani a costat, de fapt.
07.02.2024 | 14:24
Fructul vechi de 285 de ani care a fost scos la licitatie Suma impresionanta cu care sa vandut
Un fruct cu o vechime de 285 de ani, adjudecat pentru o sumă uriașă, la o vânzare publică. Câți bani a costat, de fapt. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Fructul vechi de 285 de ani care a fost scos la licitație. Suma impresionantă cu care s-a vândut. Unde  a fost găsit și care este istoria pe care o are în spate. Vei rămâne surprins când vei afla care este povestea sa.

Un fruct cu o vechime de 285 de ani, adjudecat pentru o sumă uriașă, la o vânzare publică. Câți bani a costat, de fapt

Un fruct cu o vechime de 285 de ani a fost adjudecat pentru o sumă uriașă, la o vânzare publică. Câți bani a costat, de fapt. Casa de licitații Brettelss Auctioneers&Valuers din Marea Britanie nu se aștepta la un asemenea rezultat.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții instituției britanice au găsit o lămâie care datează de aproximativ 300 de ani și s-au gândit să se amuze pe seama felului în care arată. Au licitat fructul parțial în glumă, parțial din curiozitate.

„Ne-am gândit să ne distrăm puțin și să scoatem lămâia la licitație pentru prețul de 20-30 de lire sterline”, a transmis casa de licitații Brettelss Auctioneers&Valuers pe pagina sa de Instagram.

ADVERTISEMENT

Așadar, casa de licitații din West Midlands nu a stat pe gânduri și a scos fructul la licitație, estimând că va ajunge la 40-60 de lire sterline (46-70 de euro), însă prețul a fost mult mai mare. Citricul a fost descoperit într-un dulap chinezesc care datează din secolul al XIX-lea.

Fructul care se află într-o stare avansată de mumificare este și mai vechi decât obiectul de mobilier, conform mesajului care a fost inscripționat pe el. Mai exact, a fost cules în secolul al XVIII-lea, în anul 1739.

ADVERTISEMENT

„Dat de domnul P Lu Franchini la 4 noiembrie 1739 domnişoarei E Baxter”, sunt cuvintele gravate pe coaja maro. Lămâia a fost achiziționată în cele din urmă cu suma de peste 1.400 de lire sterline.

O lămâie veche de 285 de ani
O lămâie veche de 285 de ani, scoasă la licitație. Sursa foto: Instagram. Colaj: Fanatik

Care este istoria celui mai vechi fruct

Istoria celui mai vechi fruct, care a fost vândut la licitația din Marea Britanie, este una care are o tentă romantică. Citricul cu o vechime de 285 de ani a fost adus din India și a fost un cadou romantic care a fost păstrat ani la rând.

ADVERTISEMENT

Produsul a fost licitat de mai multe persoane. A avut 35 de oferte din partea curioșilor, însă a ajuns la un colecționar britanic. În ceea ce privește dulapul în care a fost găsită lămâia, acesta s-a dat cu numai 32 de lire sterline.

„Lămâia a ajuns aici într-un dulap chinezesc obişnuit de la sfârşitul secolului al XIX-lea, era în fundul unuia dintre sertare, am găsit-o când am scos sertarul pentru a face fotografii”, a declarat proprietarul casei de licitații, David Brettell, notează foxbusiness.com.

ADVERTISEMENT
Tags: