Sport

Racheta cu care Rafael Nadal a câștigat Roland Garros s-a vândut la licitație. Suma astronomică obținută

Racheta lui Rafael Nadal s-a vândut la licitație și a intrat în top 3 cele mai scumpe rachete de tenis vândute în istorie.
30.01.2024 | 21:00
Racheta cu care Rafael Nadal a castigat Roland Garros sa vandut la licitatie Suma astronomica obtinuta
Racheta lui Rafael Nadal s-a vândut la licitație și a intrat în top 3 cele mai scumpe rachete de tenis vândute în istorie. Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Racheta cu care Rafael Nadal a câștigat Roland Garros în 2007 s-a vândut la licitație și a intrat în top 3 cele mai scumpe rachete de tenis din istorie. Suma este una astronomică, apropiată de marele record deținut tot de o rachetă a ibericului.

Gata, s-a vândut! Racheta lui Rafael Nadal a intrat în top 3 cele mai scumpe din istorie

La o licitație ce a avut loc la Prestige Memorabilia’s The Tennis s-a vândut și racheta lui Rafael Nadal cu care acesta a câștigat turneul de la Roland Garros în 2007. După vânzare, a intrat în top 3 cele mai scumpe rachete de tenis vândute în istorie.

ADVERTISEMENT

Racheta cu care ibericul a câștigat Roland Garros în 2007 a fost ținută în Muzeul Australian al Tenisului, dar acesta s-a închis. Suma plătită pe rachetă a fost de 118.206 dolari. Rafael Nadal a triumfat atunci la Paris în fața rivalului său, Roger Federer.

Spaniolul a câștigat în 2007 la Roland Garros cel de-al treilea titlu de Grand Slam și al treilea trofeu consecutiv pe zgură. Nadal deține în acest moment și recordul pentru cele mai multe victorii de la Paris, 14. Racheta cumpărată cu suma astronomică a fost folosită de Nadal și în semifinala câștigată cu Novak Djokovic.

ADVERTISEMENT

Cea mai scumpă rachetă din istorie este tot a lui Rafael Nadal

Suma plătită pe rachetă a făcut ca aceasta să devină a treia cea mai scumpă din istorie. Prima este tot o rachetă folosită de Rafael Nadal în 2022 la Australian Open în finala cu Daniil Medvedev. Aceea a fost cumpărată cu 137.000 de dolari.

Cea de-a doua rachetă ca valoarea i-a aparținut lui Billie Jean King. Suma a fost de 125.000 de dolari. Racheta a fost folosită în meciul cu Bobby Riggs în celebrul duel intitulat “Bătălie a Sexelor”, în 1973. Riggs avea 55 de ani atunci, iar King era cu 25 de ani mai tânără, 30.

ADVERTISEMENT

Rafael Nadal s-a retras de la Australian Open 2024!

Rafael Nadal a revenit pe terenul de tenis după o perioadă de pauză de un an. „El Matador” a fost nevoit să stea pe bară din cauza unei accidentări suferite la Australian Open 2023. La Brisbane, „Rafa” a ajuns până în sferturi, însă a pierdut cu favoritul gazdelor, Jordan Thompson, pe fondul unei accidentări.

“Bună tuturor, în timpul ultimului meu meci din Brisbane am avut o mică problemă la un mușchi care, după cum știți, m-a îngrijorat. Odată ajuns la Melbourne, am avut șansa să fac un RMN și am o micro ruptură pe un mușchi, nu în aceeași porțiune în care am avut accidentarea și asta este o veste bună.

ADVERTISEMENT

Momentan nu sunt pregătit să concurez la nivelul maxim de exigență în meciuri de 5 seturi. Prin urmare, mă întorc cu avionul în Spania să-mi văd medicul, să primesc niște tratament și să mă odihnesc.

Am muncit foarte mult pe parcursul anului pentru această revenire și, așa cum am menționat întotdeauna, obiectivul meu este să fiu la cel mai bun nivel al meu în 3 luni.

În cadrul veștilor triste pentru mine pentru că nu am putut juca în fața uimitoarelor mulțimi din Melbourne, aceasta nu este o veste foarte proastă și rămânem cu toții pozitivi în ceea ce privește evoluția sezonului.

Mi-am dorit foarte mult să joc aici, în Australia și am avut șansa de a juca câteva meciuri care m-au făcut foarte fericit și pozitiv. Mulțumesc tuturor pentru sprijin și ne vedem curând! Rafa”, a scris Rafael Nadal pe rețelele de socializare.

Australian Open 2024 a fost câștigat de Jannik Sinner după o finală nebună cu Daniil Medvedev. Italianul a revenit de la 0-2 la seturi și se impune în 5, scor 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3. Sinner a câștigat 2 milioane de euro.

ADVERTISEMENT