Sport

Suma fabuloasă pentru care va fi scos la licitație șervețelul pe care Leo Messi a semnat contractul cu Barcelona

Celebrul șervețel pe care Leo Messi a semnat primul său acord cu Barcelona va fi scos la licitație pentru o sumă impresionantă.
01.02.2024 | 07:00
Suma fabuloasa pentru care va fi scos la licitatie servetelul pe care Leo Messi a semnat contractul cu Barcelona
Celebrul șervețel pe care Leo Messi a semnat primul său acord cu Barcelona va fi scos la licitație pentru o sumă impresionantă. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Starul argentinian a trăit 21 de ani magici la formația catalană, alături de care a câștigat tot ce se putea. După doi ani petrecuți la PSG, ”Puricele” a ales să plece în MLS și își va încheia cariera la Inter Miami.

Şervețelul pe care Leo Messi a semnat cu Barcelona, scos la licitație

Șervețelul pe care Leo Messi a semnat primul său contract cu  Barcelona, la vârsta de 13 ani, va fi scos la licitație în luna martie de către casa britanică Bonhams, iar prețul de pornire este unul uriaș.

ADVERTISEMENT

Conform The Athletic, casa de licitații a anunțat că suma de plecare pentru achiziționarea piesei de colecție care i-a schimbat viața celui mai bun fotbalist din toate timpurile va fi de 300.000 de lire sterline (peste 350.000 de euro).

Șervețelul a fost semnat în decembrie 2000, când Carles Rexach, pe atunci director sportiv al Barcelonei, s-a înțeles cu Jorge Messi, tatăl lui Leo Messi, şi cu agentul Horacio Gaggioli pentru a-l recruta pe adolescentul argentinian care a devenit cel mai bun marcator all-time al clubului.

ADVERTISEMENT

Momentul crucial în istoria fotbalului s-a petrecut după ce Rexach l-a invitat pe Messi senior să ia masa de prânz ca urmare a îngrijorării acestuia față de lipsa de reacție în urma primelor încercări ale fiului său la clubul spaniol.

Șervețelul a rămas la agentul Horacio Gaggioli

”La Barcelona, la 14 decembrie 2000 și în prezența domnilor Minguella și Horacio, Carles Rexach, directorul sportiv al FC Barcelona, este de acord, pe răspunderea sa și indiferent de orice opinie divergentă, să semneze cu jucătorul Lionel Messi, cu condiția să respectăm sumele convenite”, este scris pe șervețelul de la clubul de tenis Pompeia.

ADVERTISEMENT

licitație șervețel Leo Messi Barcelona

Acordul, ratificat de președintele de atunci al clubului, Joan Gaspart, a fost semnat oficial în aceeași seară, iar o lună mai târziu, Barcelona a finalizat semnarea lui Messi, care și-a început perioada de 20 de ani la clubul catalan.

Șervețelul i-a rămas agentului argentinian Horacio Gaggioli, intermediarul înțelegerii. Acesta nu a vrut să ofere bucata de hârtie muzeului Barcelonei și a hotărât să o pună la dispoziția casei de licitații Bonhams.

ADVERTISEMENT

”Este unul din cele mai palpitante obiecte cu care am avut de-a face. Da, este o bucată de șervețel, dar este faimosul șervețel al începutului carierei lui Messi. I-a schimbat viața lui Messi, viitorul Barcelonei și a fost primul document care a oferit posibilitatea unor momente glorioase miliardelor de fani de pe tot globul”, a declarat Ian Ehlin, coordonatorul departamentului dedicat manuscriselor de la Bonhams.

ADVERTISEMENT
Tags: