News

Furie în India, din cauza unui videoclip. O învățătoare i-a obligat pe elevi să-l pălmuiască pe un coleg musulman

Indignare şi tensiuni în creştere în India, după apariţia în spaţiul public a apărut o înregistrare în care o învăţătoare hindusă îndeamnă la pălmuirea unui elev musulman.
28.08.2023 | 15:20
Furie in India din cauza unui videoclip O invatatoare ia obligat pe elevi sal palmuiasca pe un coleg musulman
Imaginile au stârnit indignare în India
ADVERTISEMENT

Poliția din India investighează o profesoară după ce un videoclip în care îi încurajează pe elevi să-l pălmuiască pe un coleg în vârstă de șapte ani, care este de religie musulmană, a stârnit indignare în întreaga țară. Incidentul a avut loc în districtul Muzaffarnagar din partea de nord a statului Uttar Pradesh, iar videoclipul îl arată pe băiat stând timid în fața colegilor de clasă, în timp ce învățătoarea îi cheamă pe elevi să-l lovească.

Copilul a fost lovit fiindcă nu ştia tabla înmulţirii

Băiatului îi dau lacrimile în timp ce colegii lui îl lovesc pe rând, sub privirile învățătoarei care le spune să o facă „corect”. Pe fundalul imaginilor se aude un bărbat râzând, în timp ce băiatul plânge și copiii continuă să-l lovească.

ADVERTISEMENT

Șeful poliției din Muzaffarnagar, Satyanarayan Prajapat, a declarat că învățătoarea le-a ordonat elevilor să-l lovească pe băiat „pentru că acesta nu a memorat tabla înmulțirii”. Învățătoarea a menționat cu această ocazie și religia băiatului. „Învățătoarea a le-a spus: „Când mamele elevilor mahomedani nu acordă atenție învățării copiilor lor, aceștia nu știu mai nimic”, a declarat Prajapat că le-ar fi spus învățătoarea.

Polițiștii au deschis un dosar împotriva profesorului, iar o anchetă este în curs în acest caz. Învăţătoarea nu a fost încă acuzată oficial, dar conducătorii districtului au ordonat închiderea temporară a şcolii.

ADVERTISEMENT

Incidentul a stârnit indignare și neliniște în India, cea mai mare democrație din lume, cu o populație de 1,4 miliarde de locuitori, unde politicile naționaliste hinduse ale partidului de guvernământ Bharatiya Janata (BJP) au adâncit tensiunile și au creat ceea ce grupurile de drepturile omului și criticii guvernului numesc o atmosferă de frică si alienare, în rândul grupurilor minoritare.

Politicianul de opoziție Rahul Gandhi a acuzat-o pe învăţătoare că „semănă otrava discriminării în mintea copiilor nevinovați”. Scriind pe Twitter, actuala reţea X, el a concluzionat: „Transformarea unui loc sacru, precum o școală, într-o piață a urii – acesta este cel mai rău lucru pe care un profesor îl poate face țării sale”.

ADVERTISEMENT

Gandhi a acuzat, de asemenea, BJP că încurajează intoleranța religioasă. „Este același combustibil al urii pe care BJP l-a răspândit și a dat foc fiecărui colț al Indiei”, a scris Gandhi și a adăugat: “Copiii sunt viitorul Indiei – nu-i urăști, trebuie să învățăm cu toții să iubim împreună”.

În apărarea sa, învăţătoarea a susținut că tatăl copilului a cerut ca acesta să fie pedepsit, adăugând că ea nu a putut face acest lucru pentru că are un handicap fizic, astfel că le-a spus altor elevi să-l disciplineze. “Tatăl a fost cel care l-a adus pe copil și mi-a spus să-l pedepsesc. Deoarece nu mă puteam ridica în picioare m-am gândit să pun unul sau doi copii să-l lovească”, a spus ea.

ADVERTISEMENT

Incidentul are loc într-un moment de tensiuni sporite în țară, pe măsură ce politicile populare, dar controversate ale BJP, iau amploare. Un studiu al economistului Deepankar Basu a remarcat o creștere cu 786% a crimelor motivate de ură împotriva tuturor minorităților între 2014 și 2018, în urma victoriei electorale a BJP. Uttar Pradesh, unde a avut loc incidentul, este cel mai mare stat din India, cu o populație de aproximativ 200 de milioane de locuitori. Are o populație diversă din punct de vedere religios, aproximativ 20% din populație fiind musulmană.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”