News

Furtună în București. Avertizare Ro-Alert: “Evitați deplasările”

Autoritățile au emis recent un mesaj Ro-ALERT. Oamenii sunt rugați să evită deplasările. Află mai multe detalii despre aceasta avertizare meteo.
04.07.2023 | 20:52
Furtuna in Bucuresti Avertizare RoAlert Evitati deplasarile
RO ALERT pentru București. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

O avertizare meteo Ro-ALERT a fost emisă cu privire la intensificarea vântului, vijelii puternice, descărcări electrice frecvente, grindină de dimensiuni medii și mari, precum și averse torențiale, care vor aduna local aproximativ 30 de litri pe metru pătrat.

RO-ALERT pentru București

Perioada de manifestare a acestor fenomene se situează între orele 20.45 și 21.30. Autoritățile recomandă evitarea deplasărilor și luarea măsurilor necesare de adăpostire și autoprotecție în această perioadă de instabilitate meteorologică.

ADVERTISEMENT

Codul galben de ploi este emis de autorități pentru a avertiza populația cu privire la fenomenele meteorologice periculoase, cum ar fi ploile abundente, potențiale inundații sau vreme rea. Pentru a te proteja în timpul codului galben de ploi, urmează aceste recomandări:

Stai la curent cu informațiile meteorologice: Ascultă la radio sau urmărește știrile pentru a fi la curent cu ultimele informații despre evoluția vremii; Evită deplasările inutile: Dacă nu este absolut necesar să ieși din casă sau să te deplasezi, stai în siguranță acasă; Asigură-ți locuința: Verifică acoperișul, sistemele de scurgere și asigură-te că apa de ploaie nu pătrunde în locuința ta.

ADVERTISEMENT

Evită zonele inundabile: Fii precaut în apropierea râurilor, pâraielor sau zonelor cu risc de inundații; Nu parcurge zone acoperite de apă: Nu trece cu mașina sau pe jos prin zone inundate, deoarece nu știi cât de adâncă este apa și cât de puternică poate fi curentul;

Asigură-te că ai provizii necesare: Ai la îndemână alimente, apă potabilă, lanterne, baterii și alte lucruri esențiale pentru situații de urgență; Protejează-ți documentele importante: Păstrează actele de identitate, asigurările și alte documente importante într-un loc sigur, pentru a nu fi afectate de ploi sau inundații.

ADVERTISEMENT

Cum să procedezi în situații extreme

Ajută-i pe cei din jur: Fii vigilent în privința vecinilor și a celor din jur și oferă ajutor în caz de necesitate. Informează autoritățile despre situații periculoase: Dacă observi o situație de urgență, cum ar fi o inundație, anunță imediat autoritățile locale sau apelul de urgență.

În cazul unor fenomene meteorologice mai severe, precum codul portocaliu sau roșu, respectarea acestor recomandări poate fi crucială pentru protejarea vieții și a proprietăților. În astfel de situații, este important să acționezi cu prudență și să urmezi indicațiile și instrucțiunile autorităților locale.

ADVERTISEMENT

În situații de urgență, poți obține informații importante despre modul de comportare și pregătire accesând platforma națională de pregătire în situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro. Această platformă oferă resurse utile, recomandări și ghiduri practice pentru a te pregăti și a acționa adecvat în cazul unor evenimente precum dezastre naturale, accidente sau alte situații de urgență.Autoritățile au emis marți seara un mesaj RO-ALERT.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori