News

Furtună în București. Avertizare Ro-Alert: “Evitați deplasările”

Autoritățile au emis recent un mesaj Ro-ALERT. Oamenii sunt rugați să evită deplasările. Află mai multe detalii despre aceasta avertizare meteo.
04.07.2023 | 20:52
Furtuna in Bucuresti Avertizare RoAlert Evitati deplasarile
RO ALERT pentru București. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

O avertizare meteo Ro-ALERT a fost emisă cu privire la intensificarea vântului, vijelii puternice, descărcări electrice frecvente, grindină de dimensiuni medii și mari, precum și averse torențiale, care vor aduna local aproximativ 30 de litri pe metru pătrat.

RO-ALERT pentru București

Perioada de manifestare a acestor fenomene se situează între orele 20.45 și 21.30. Autoritățile recomandă evitarea deplasărilor și luarea măsurilor necesare de adăpostire și autoprotecție în această perioadă de instabilitate meteorologică.

ADVERTISEMENT

Codul galben de ploi este emis de autorități pentru a avertiza populația cu privire la fenomenele meteorologice periculoase, cum ar fi ploile abundente, potențiale inundații sau vreme rea. Pentru a te proteja în timpul codului galben de ploi, urmează aceste recomandări:

Stai la curent cu informațiile meteorologice: Ascultă la radio sau urmărește știrile pentru a fi la curent cu ultimele informații despre evoluția vremii; Evită deplasările inutile: Dacă nu este absolut necesar să ieși din casă sau să te deplasezi, stai în siguranță acasă; Asigură-ți locuința: Verifică acoperișul, sistemele de scurgere și asigură-te că apa de ploaie nu pătrunde în locuința ta.

ADVERTISEMENT

Evită zonele inundabile: Fii precaut în apropierea râurilor, pâraielor sau zonelor cu risc de inundații; Nu parcurge zone acoperite de apă: Nu trece cu mașina sau pe jos prin zone inundate, deoarece nu știi cât de adâncă este apa și cât de puternică poate fi curentul;

Asigură-te că ai provizii necesare: Ai la îndemână alimente, apă potabilă, lanterne, baterii și alte lucruri esențiale pentru situații de urgență; Protejează-ți documentele importante: Păstrează actele de identitate, asigurările și alte documente importante într-un loc sigur, pentru a nu fi afectate de ploi sau inundații.

ADVERTISEMENT

Cum să procedezi în situații extreme

Ajută-i pe cei din jur: Fii vigilent în privința vecinilor și a celor din jur și oferă ajutor în caz de necesitate. Informează autoritățile despre situații periculoase: Dacă observi o situație de urgență, cum ar fi o inundație, anunță imediat autoritățile locale sau apelul de urgență.

În cazul unor fenomene meteorologice mai severe, precum codul portocaliu sau roșu, respectarea acestor recomandări poate fi crucială pentru protejarea vieții și a proprietăților. În astfel de situații, este important să acționezi cu prudență și să urmezi indicațiile și instrucțiunile autorităților locale.

ADVERTISEMENT

În situații de urgență, poți obține informații importante despre modul de comportare și pregătire accesând platforma națională de pregătire în situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro. Această platformă oferă resurse utile, recomandări și ghiduri practice pentru a te pregăti și a acționa adecvat în cazul unor evenimente precum dezastre naturale, accidente sau alte situații de urgență.Autoritățile au emis marți seara un mesaj RO-ALERT.

ADVERTISEMENT