Sport

Gabi Balint, atac la Gigi Becali și avertisment pentru CSA Steaua: ”Să nu mai fie ca în 2003, să vină un partener serios”

Echipa de fotbal a CSA Steaua a promovat în Liga 2, dar mai are de așteptat până să poată evolua în primul eșalon. E nevoie de o schimbare a statutului juridic și un altfel de finanțator decât Gigi Becali.
31.05.2021 | 09:41
Gabi Balint atac la Gigi Becali si avertisment pentru CSA Steaua Sa nu mai fie ca in 2003 sa vina un partener serios
ADVERTISEMENT

Legenda roș-albaștrilor, Gabi Balint le-a transmis actualilor conducători din Ghencea să evite o greșeală similară cu cea din 2003, când Gigi Becali a intrat în structura de conducere a fostei echipe Steaua București.

Balint, care a câștiga Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei cu Steaua, este unul dintre cei mai mari contestatari ai finanțatorului clubului FCSB.

ADVERTISEMENT

De ce crede Gabi Balint că CSA Steaua va deveni o forță

Susținător declarat al echipei CSA Steaua, fostul golgheter al României nu crede că interdicția, conform regulamentelor FRF, de a promova în primul eșalon a roș-albaștrilor, mai devreme de doi ani, va fi o problemă și că gruparea din Ghencea va deveni o forță în fotbalul românesc.

”Ne supunem regulamentului. Steaua reprezintă mult, plus că are un stadion extraordinar. Important e să fie atenți cei din club, sunt oameni dornici să intre, să vină cu banii.

ADVERTISEMENT

Important este să nu mai fie ca în 2003. Să vină un partener serios, priceput, o să fie bine. Echipa are suporteri extraordinari, un palmares extraordinar. Steaua n-are datorii, este un club curat, dar este nevoie ca oamenii să vadă că lucrurile sunt serioase.

Va fi bine pentru Steaua, chiar dacă se mai stă un an în plus în Liga 2. Faci lucrurile pas cu pas, nu cu pripeală.

ADVERTISEMENT

Sportul, fără banii statului, nu poate să progreseze, chiar dacă s-au schimbat lucrurile. Nu se poate face totul de pe o zi pe alta”, a spus Gabi Balint, la Digisport.

A avut emoții pentru promovarea în Liga 2

Fostul internațional al României a mai spus că a avut emoții înaintea returului din barajul de promovare în Liga 2 dintre CSA Steaua și CS Afumați.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă în manșa tur roș-albaștrii s-au impus cu 2-0, returul de la Afumați s-a disputat în condiții speciale, iar acest lucru l-a neliniștit pe fostul golgheter. Reușita lui Călințaru din minutul 3 a fost decisivă, în opinia lui Gabi Balint.

”Am avut emoții, mai ales când am văzut că a început și ploaia. Știi cum e, 2-0 este un rezultat periculos. Călințaru a înscris însă un gol superb, m-am liniștit. I-am văzut că nu au forță să întoarcă o calificare”, a adăugat Balint.

CSA Steaua a promovat în eșalonul secund al României câștigând detașat seria a 4-a a ligii a treia. Ulterior, roș-albaștrii le-au învins în meciurile de baraj pe Mostiștea Ulmu, cu un dublu 2-0, respectiv pe CS Afumați, 2-0 în tur și 2-1 în retur.


  • (P) Cota BETANO ca FCSB să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 3,00. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT