Sport

Gabi Iancu, vehement după Hermannstadt – U Cluj 0-1: „Mai sunt puțini arbitri cărora nu li s-a furat personalitatea cu VAR”

Gabi Iancu a avut o reacție vehementă la adresa arbitrilor după înfrângerea suferită de Hermannstadt pe teren propriu cu Universitatea Cluj.
28.02.2023 | 21:31
Gabi Iancu vehement dupa Hermannstadt  U Cluj 01 Mai sunt putini arbitri carora nu li sa furat personalitatea cu VAR
Gabi Iancu, vehement după Hermannstadt - U Cluj. Sursă foto: tribuna.ro
ADVERTISEMENT

Fotbalistul sibienilor a vorbit despre faza din minutul 90+7, când pe Romario Pires l-a lovit mingea în mână, însă Hermannstadt nu a primit penalty nici după verificarea VAR-ului. Sebastian Colțescu a așteptat două minute o decizie din partea VAR, fiind chemat ulterior de către Istvan Kovacs la marginea terenului pentru a revedea faza, păstrându-și decizia inițială.

Gabi Iancu, vehement după Hermannstadt – U Cluj

Gabi Iancu a avut o reacție vehementă după înfrângerea suferită de Hermannstadt în duelul cu Universitatea Cluj: „Cred că meritam un rezultat pozitiv azi. Nu prea vorbesc despre arbitri, dar vreau să-mi explice și mie cineva. Vreau să-mi spună regula la penalty-uri, mă refer la henţ. Să ne spună regulile exacte”.

ADVERTISEMENT

„Am înţeles că domnul Kovacs a fost la VAR şi a spus că nu a fost nimeni lângă jucătorului Clujului şi că de aceea nu s-a dat henţ, dar Pires a atins mingea cu mâna. Am înţeles că era liber şi de asta nu s-a dat henț.

Asta ce înseamnă? Înseamnă că pot s-o iau cu mâna, dacă sunt singur în careu. O iau, mi-o pun şi joc, plec pe contraatac! Nu e normal așa ceva”, a mai spus Gabi Iancu, extrem de nervos, la finalul meciului.

ADVERTISEMENT

„Mai sunt puțini arbitri cărora nu li s-a furat personalitatea cu acest VAR”

Gabi Iancu a continuat și a spus că arbitrilor li s-a furat personalitatea după implementarea sistemului VAR și că toți așteaptă deciziile videoarbitrajului, fără să mai aibă personalitatea să își ia singuri propriile decizii, ironizând și poziția pe care „centralii” o fac atunci când duc mâna la ureche pentru a auzi mai bine ce li se comunică.

„Asta, una, iar a doua… Mai sunt puţini arbitri cărora nu li s-a furat personalitatea cu acest VAR. Să stai non-stop aşa (n.r. semn cu degetul spre o cască din ureche) ’Stai, stai. Mai ai baterie?’. 

ADVERTISEMENT

Păi, tu nu vezi? Eşti la un metru. Tu nu vezi nimic, la fiecare fază te bazezi pe o decizie VAR. Să punem niște roboți acolo!”, a mai spus Gabi Iancu. În actualul sezon de SuperLiga 1, Gabi Iancu a înscris 2 goluri și a oferit 1 pasă decisivă, însă toate au fost reușite pentru FC U Craiova.

„Trebuie să trecem peste, ne dorim asta, dar ei trebuie să înțeleagă că, deși punctele se vor înjumătăți, deja este prea mult. Totul trebuie să vină în primul rând de la ei. Nu îmi explic de ce jucăm după ce primim gol și nu jucăm de la început așa, mai ales că jucăm acasă.

ADVERTISEMENT

Am pierdut încă un meci. Nu am ce să le reproșez din punct de vedere al atitudinii, dar diferența o face încrederea, care nu există la momentul acesta”, a spus Marius Măldărășanu, antrenorul sibienilor, la finalul confruntării cu Universitatea Cluj.

  • 700.000 de euro este cota de piață a lui Gabi Iancu, după cum arată site-ul de specialitate transfermarkt.com
ADVERTISEMENT