Fotbal intern

Gabriel Bodescu, singurul testat pozitiv din delegația României, rămâne singur în Reykjavik. Exclusiv

09.10.2020 | 15:50
Gabriel Bodescu singurul testat pozitiv din delegatia Romaniei ramane singur in Reykjavik Exclusiv
Razvan Burleanu si Gabriel Bodescu (primul din dreapta) in tribuna la meciul de fotbal dintre FCSB si Sepsi OSK Sfantu Gheorghe, finala Cupei Romaniei, disputat fara spectatori pe Stadionul Ilie Oana din Ploiesti, miercuri 22 iulie 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

România a pierdut rușinos semifinala de baraj cu Islanda la Reykjavik, 1-2, și se pregătește de plecarea spre Norvegia, pentru meciul din Liga Națiunilor, contra formației lui Haaland.

Din delegația României care părăsește Islanda la ora locală 16:00 (19:00 la București) nu va face parte secretarul general-adjunct Gabriel Bodescu, singurul cu rezultat pozitiv la testarea Covid efectuată pe aeroportul din Keflavik la sosirea de marți, 6 octombrie.

ADVERTISEMENT

Gabriel Bodescu, singurul testat pozitiv din delegația României la barajul cu Islanda, rămâne singur în Reykjavik. Naționala pleacă la Oslo

Testul Covid obligatoriu cerut de guvernul islandez la intrarea în țară și efectuat de orice persoană care vine din străinătate le-a dat mari bătăi de cap celor din delegația României.

Sosiți pe aeroportul din Keflavik, 50 de kilometri de capitala Reykjavik, cu un charter care a făcut cinci ore de la București în cursul serii de marți, 6 octombrie, românii au făcut acel PCR obligatoriu. Li s-a comunicat că rezultatele vor fi trimise în 4-8 ore printr-un sms personal fiecăruia.

ADVERTISEMENT

Lucrurile însă au stat cu totul altfel. Au trecut aproape 20 de ore până când cei din delegația României au primit primele rezultate. Nu toți jucătorii care au făcut antrenamentul oficial cu 24 ore înainte de partidă aveau sms-ul primit!

Dar vestea cea mai neplăcută a apărut ulterior. Unul dintre membrii delegației noastre a fost diagnosticat pozitiv la Covid. Este vorba despre secretarul general-adjunct Gabriel Bodescu, care e nevoit acum să rămână singur în capitala Islandei, pentru că așa prevede protocolul medical. Naționala României se îndreaptă spre Oslo, acolo unde duminică seara va disputa al treilea meci din grupa de Liga Națiunilor, împotriva gazdelor norvegiene.

ADVERTISEMENT

Gabriel Bodescu a fost deja retestat și mutat imediat într-un hotel de carantină. Ar putea rămâne minim o săptămână la Reykjavik, conform protocoalelor medicale

La puțin timp după ce a primit rezultatul pozitiv al testului, Gabriel Bodescu a fost informat despre pașii pe care trebuie să-i parcurgă în continuare.

Din informațiile FANATIK, el a fost mutat imediat din hotelul naționalei României în izolare, la un hotel de carantină. I s-a efectuat un nou test Covid și acum așteaptă noile rezultate. Chiar dacă va ieși negativ, e foarte posibil să rămână mai bine de o săptămână la Reykjavik. Carantina prevede 5-6 zile pentru a avea două teste negative consecutive.

ADVERTISEMENT

Cei din delegația României bănuiesc un război psihologic intenționat din partea gazdelor islandeze în cazul lui Gabriel Bodescu

Gabriel Bodescu fusese testat de două ori negativ înainte de rezultatul pozitiv din Islanda. Este asimptomatic, nu a avut vreo problemă, iar faptul că sms-ul primit de acesta în seara de miercuri a fost printre ultimele trei din delegația României îi fac pe cei de la FRF să ia în calcul o stratagemă intenționată din partea autorităților de aici. Oricum în Islanda pandemia de Covid a creat o isterie generală.

Chiar și faptul că s-au întârziat rezultatele jucătorilor a ridicat mai multe semne de întrebare în anturajul naționalei noastre. La conferința de presă dinaintea întâlnirii cu Islanda, Nicolae Stanciu a vorbit deschis despre ce se crede în intimitatea primei reprezentative.

Am făcut testele deja de o zi! Sincer, nu pot să nu mă gândesc la un război psihologic. Ne-au spus că va dura maxim 4-8, dar a trecut deja o zi”, spunea Stanciu miercuri după-amiaza. Iar la câteva ore după această declarație a venit rezultatul pozitiv al lui Gabriel Bodescu!

  • 9,3 milioane de euro este pierderea FRF pentru ratarea calificării la Europeanul de anul viitor, Bucureștiul găzduind meciurile grupei C
  • 0 șuturi pe poartă din acțiune a avut naționala României în barajul cu Islanda, golul venind din penalty-ul transformat de Alex Maxim

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,02 este cota pentru „X pauză” la meciul Norvegia-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: