News

Gabriela Firea a renunțat la visul de a fi din nou primar al Capitalei. ”Pot să lupt pentru București și sub alte forme”

Gabriela Firea a explicat de ce nu a candidat independent la Primăria București după ce Coaliția l-a ales pe medicul Cătălin Cîrstoiu drept candidat comun.
20.03.2024 | 16:17
Gabriela Firea a renuntat la visul de a fi din nou primar al Capitalei Pot sa lupt pentru Bucuresti si sub alte forme
Gabriela Firea a explicat de ce nu candidează independent la Primăria Capitalei Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

După câteva zile de speculații în spațiul public și scenarii ”pe surse” conform cărora Gabriela Firea, nemulțumită după ce nu a fost alegerea Coaliției drept candidat la Primăria Bucureștiului, ar fi urmat să candideze ca independent, senatoarea a pus capăt oricărei discuții.

Gabriela Firea a renunțat la visul de a fi din nou primar al Capitalei

Președinta PSD București a explicat de ce a ales să nu candideze independent pentru fotoliul de la PMB, spunând că un astfel de demers ar fi împotriva firii sale de ”om de echipă”.

ADVERTISEMENT

“Socotelile nu le poți încheia cu Bucureștiul câtă vreme de mulți ani mi-am exprimat dorința de a contribui și eu alături de alți colegi la ceva mai bine pentru bucureșteni.

Ideile pregătite de mine le voi transmite echipei tehnice. Măsura în care vor fi preluate, nu mai e problema mea. Probabil că parțial vor fi preluate, parțial cele ale lui Burduja, și se va închega un program de guvernare locală.

ADVERTISEMENT

Pot să lupt pentru București și sub alte forme, am făcut-o și în Parlament, cu susținerea unor legi, și ca ministru. E cam devreme să spun ce voi face peste patru ani.

Dacă aș fi candidat independent contraziceam tot ce am afirmat mulți ani înainte, inclusiv în presă, că sunt om de echipă. În presă am lucrat în echipă, la catedră am lucrat în echipă.

ADVERTISEMENT

Sunt emoționată, dar totuși fericită că astăzi, de Ziua fericirii, discutăm despre București. (…) Avem, sper, un scop comun.

Nu să ocupăm o funcție, ci acela ca în București să nu ne mai fie rușine că e mizerie, iar oamenii trăiesc în frig”, a declarat Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

Medicul Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgență, a fost prezentat miercuri drept candidatul unic al PSD și PNL la Primăria Capitalei.

ADVERTISEMENT