News

Sebastian Burduja spune ce va face alături de Gabriela Firea în campania medicului Cătălin Cîrstoiu

Sebastian Burduja și Gabriela Firea, din candidați, șefi de campanie. Ce vor face în campania medicului Cătălin Cîrstoiu
19.03.2024 | 21:10
Sebastian Burduja spune ce va face alaturi de Gabriela Firea in campania medicului Catalin Cirstoiu
Burduja și Firea au fost scoși din cursă pentru Primăria Generală și vor fi coordonatori de campanie pe București / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Sebastian Burduja a declarat, marți, că va mobiliza pe toți „membri și simpatizanți”, în campania medicului Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei, alături de Gabriela Firea.

Burduja și Firea, din candidați, șefi de campanie

Sebastian Burduja, scos din cursa pentru Primăria Capitalei, la fel și Gabriela Firea, se vor ocupa de coordonarea campaniei pentru București din partea PNL și respectiv, PSD, a precizat, marți, secretarul general al social-democraților, Paul Stănescu.

ADVERTISEMENT

„E o zi în care Coaliția a ajuns la un numitor comun, o zi în care vorbim despre proiectul pentru bucureșteni, este ziua în care Nicușor Dan trebuie să de explicații pentru ceea ce nu a reușit să facă pentru bucureșteni”, a declarat Sebastian Burduja pentru Digi 24, întrebat cum comentează decizia Coaliției de a merge cu doctorul Cîrstoiu la Primăria Generală.

„Sunt un om de echipă”

Burduja a explicat că, împreună cu Gabriela Firea,  „va juca un rol de mobilizare a tuturor membrilor și simpatizanților” în campania lui Cătălin Cîrstoiu. „Sunt un om de echipă și vreau să aducem împreună o schimbare în bine a Bucureștiului”, a spus Burduja, potrivit sursei citate. „Este un doctor foarte competent, managerul unui spital complicat din București, un profesionist”, a spus el despre contracandidatul lui Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

Anterior, atât Sebastian Burduja cât și Gabriela Firea au postat pe Facebook câte un mesaj în care se declară hotărăți să lupte în continuare pentru București și să colaboreze cu echipele. În continuare, Sebastian Burduja a declarat că nu are în vedere Primăria Sectorului 1, pentru că „nu vânează funcții” ci vrea să se pună la dispoziție bucureștenilor prin proiecte de viitor.

„Vom juca un rol în această campanie”

„Nu, eu am venit ca președinte al PNL București cu o viziune și un plan pentru București, despre asta a fost vorba, nu despre a vâna o funcție, de a mă replia pe o altă funcție sau de a primi ceva în schimb. Pentru aceste idei mă voi bate în continuare pentru că ele vor face viața bucureștenilor mai bună, un oraș integrat, un oraș dezvoltat, deblocat, un oraș mai verde, lucrurile care țin de o normalitate într-o capitala europeană și de care avem nevoie. (…) Una e Bucureștiul, alta sunt sectoarele. De acum înainte trebuie să vorbim despre proiectele viitorului”, a spus Burduja.

ADVERTISEMENT

Întrebat fiind dacă, alături de Gabriela Firea, va strînge voturi pentru candidatul Coaliției la Primăria Generală, Sebastian Burduja a spus: „Sunt președintele filialei București al PNL, doamna Firea este al filialei București PSD, în mod evident că vom juca un rol în această campanie de coagulare a eforturilor de organizare, de mobilizare a tuturor membrilor, a simpatizanților. E un rol firesc. Sunt un om de echipă, respect aceste decizii și vreau să aducem împreună o schimbare în bine a Bucureștiului”.

Burduja a mai spus că „nu se pune problema” unui loc pe listă la alegerile pentru Parlamentul European, pentru că „n-am cerut ceva în schimb, eu nu m-am implicat în această bătălie pentru un București mai bun pentru o funcție sau alta. Îmi doresc ca ideile pe care le promovez să se regăsească în programul politic și în planul pentru București”, a precizat el

ADVERTISEMENT